Erişilebilirlik

Savcılıkla Uzlaşan Trump Vakfı Faaliyetlerini Durduruyor


ABD Başkanı Donald Trump’ın yardım derneği Trump Vakfı, vakfın başkanın seçim kampanyasının uzantısı olarak kullanıldığını öne süren New York Başsavcısı’yla yapılan anlaşma gereği faaliyetlerini durduruyor.

Derneğin 1,7 milyon dolarlık mal varlığı da varılan anlaşma uyarınca başka kar amacı gütmeyen derneklere dağıtılacak.

Taraflar arasında varılan anlaşma, seçim kampanyası, geçiş süreci, gayrimenkulleri ve yemin töreni soruşturma altında olan Başkan Trump’ı son dönemde zor durumda bırakan hukuki sorunlardan birine çözüm getirmiş oluyor.

Başsavcı Barbara Underwood’un Trump ve ailesinin vakfı işlerinin ve başkanlık kampanyasının bir uzantısı olarak yasadışı şekilde işlettiği iddiasıyla yürüttüğü dava devam edecek.

Davada Trump ile üç büyük çocuğu Donald Jr., Eric ve Ivanka Trump’tan 2,8 milyon dolar tazminat ödemeleri ve New York’ta 10 yıl boyunca başka yardım vakfı kurmalarının yasaklanması talep ediliyor.

Underwood, yaptığı açıklamada Trump Vakfı’nın faaliyetlerinde şoke edici bir yasadışı düzenin hakim olduğunu, buna Trump’ın seçim kampanyasıyla hukukdışı işbirliğinin de dahil olduğunu söyledi.

Underwood, Trump Vakfı’nın Başkan Trump’ın işleri ve siyasi çıkarları için neredeyse bir çek defteri işlevine sahip olduğunu kaydetti.

Başsavcı Barbara Underwood Trump’ın 2016 başkanlık seçiminin ilk yarışı olan Iowa seçimi sırasında konumunu güçlendirmek amacıyla vakıf bağışçılarının paralarından büyük miktarları savaş muharipleri derneklerine verdiğini iddia ediyor.

Trump’ın Florida’nın Palm Beach kentindeki mülkünde inşa ettiği bayrak direğiyle ilgili hukuki tartışmanın çözümlenmesi için vakıf kasasından 100 bin dolar kullandığı da iddia ediliyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG