Erişilebilirlik

Trump Tüm Büyükelçileri Geri Çağırıyor


Amerika’nın yeni seçilmiş başkanı Donald Trump, 20 Ocak’ta görevi başkan Obama’dan devralıyor. Görev devir teslimi ile birlikte Trump, Amerika’nın diğer ülkelerde görevli tüm büyükelçilerinin istifalarını sunmalarını istedi.

Yetkililer bunun rutin bir durum olduğunu ancak elçiliklerde aksama olmaması için her zaman devir dönemlerinde büyükelçilerin görevlerinin uzatıldığını hatırlatıyor. Ancak Trump yönetimi, büyükelçilerin görevlerini uzatmayacak. Bu amaçla Dışişleri Bakanlığı tüm dünyadaki büyükelçilerine 20 Ocak tarihli istifalarını sunmalarını istedi.

Uzmanlar bu durumun sıkıntı yaratabileceğini çünkü birçok ülkeye büyükelçi atanmasının haftalar hatta aylar sürebileceğini belirtiyorlar. The New York Times gazetesi birçok büyükelçinin görev sürelerinin uzatılması için yeni kabinenin dışişleri bakanı olması beklenen Rex Tillerson’la görüşeceklerini belirtiyor.

Donald Trump şu ana kadar sadece iki ülkeye atayacağı büyükelçileri duyurdu. Trump, avukat ve kendisinin kampanya danışmanı David Friedman’ı İsrail, eski Iowa valisi Terry Branstad’ı da Çin büyükelçisi olarak görevlendireceğini açıklamıştı.

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG