Erişilebilirlik

Trump Tower Yangınında Bir Kişi Öldü Dört İtfaiyeci Yaralandı


Trump Tower Yangınında Kişi Öldü Dört İtfaiyeci Yaralandı
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:00:37 0:00

ABD Başkanı Donald Trump ve ailesinin New York’ta yaşadığı Trump Tower’da yangın çıktı. Binanın 50’nci katında başlayan yangın sonrasında çok sayıda itfaiye ekibi olay yerine sevk edildi. Yetkililer yangında bir kişinin yaşamını yitirdiğini, dört itfaiyecinin de yaralandığını açıkladı.

Başkan Trump’ın da yaşadığı ve şirket merkezlerinin bulunduğu binada başlayan yangın, paniğe yol açtı. Yangının etkisiyle binadan Beşinci Cadde kaldırımlarına düşen cam ve yanan maddeler nedeniyle sivillerin bölgeye girişi yasaklandı.

Bina ve çevresine itfaiye dışında çok sayıda polis ve terörle mücadele ekipleri sevk edildi.

New York İtfaiye Teşkilatı Direktörü Daniel Negro olayda, bir kişinin ağır yaralandığını ayrıca dört itfaiye erinin de yaralandıktan sonra hastaneye kaldırıldığını söyledi. Nagro, Başkan Trump ve ailesinden her hangi bir kimsenin yangın sırasında binada olmadığını söyledi.

Yaklaşık 200 itfaiyecinin aldıkları dört alarm sonrasında yangına müdahale ettikleri, Başkan Trump’ın evinin olduğu katlarda bir zarar olmadığı belirtildi.

Yangının çıkış nedenini araştırdıklarını söyleyen Negro, ilerleyen saatlerde yeni açıklamalarda bulunacaklarını kaydetti.

Başkan Trump sosyal medya hesabından yangının kontrol altına alındığı mesajını paylaştı.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG