Erişilebilirlik

Trump: ‘Suriye’de Güvenli Bölge Kuracağız’


ABD başkanı seçilen Donald Trump, Amerika’nın Suriye’de “güvenli bölge” oluşturacağını açıkladı. Trump, “Suriyeliler’e bir şans vermek için güvenli bölgeler kuracağız, kurulmasına yardım edeceğiz,” dedi. Trump, Suriye’deki gelişmelerden büyük üzüntü duyduğunu da söyledi.

8 Kasım’da başkan seçilmesinden bu yana ilk kez Amerika’nın Suriye’deki rolü hakkında konuşan Trump, güvenli bölgelerin inşası için Körfez Ülkeleri’nden para isteyeceğini de açıkladı.

BM Güvenlik Konseyi bugün Halep’i ele almak üzere toplanıyor. Toplantı, Fransa’nın çağrısı üzerine yapılıyor. Paris hükümeti, uluslararası gözlemcilerin sivillerin tahliyesini denetlemesini istiyor.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ise bugün Washington’da yaptığı açıklamada, “Ayırım yapılmadan gerçekleştirilen bir kıyıma tanık olduk, savaş kazası, savaş kurbanı değil, sivilleri terörize emek için planlanan sinsi bir plana tanık olduk,” dedi.

Kerry, Amerika’nın sivillerin can güvenliğini sağlamak için çalışmaya devam edeceğini ve tüm ilgili tarafları, insani yardım kuruluşlarına Suriye genelinde faaliyet gösterebilmelerine imkan sağlamaları için zorlamaya devam edeceklerini söyledi.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG