Erişilebilirlik

Trump Sızıntı Haberini Paylaştı


Beyaz Saray’dan istihbarat belgelerinin sızmasına sert tepki gösteren Başkan Donald Trump, Twitter’dan yaptığı bir paylaşımla kendiyle çelişti. Trump, ismi gizli ABD istihbarat kaynaklarına dayandırılan Kuzey Kore’yle ilgili bir haberi takipçileriyle paylaştı.

Kuzey Kore’nin nükleer ve balistik füze programlarının tehlikelerine dikkat çekmek isteyen Trump, Fox News’ün haberini Twitter sayfasında yayımladı. Haberde, Kuzey Kore’nin bir devriye gemisine iki adet kruz füzesi yüklediğinin ABD istihbarat dairelerinde teyit edildiği öne sürülüyordu.

Fox News, iddiasını bölgedeki son istihbarattan haberdar yetkililere dayandırdı. Ancak bilginin gizli olarak sınıflandırılmış olup olmadığı ise bilinmiyor. Haberin bir başka bölümünde ise “hassas bilgileri tartışmak için kimliğinin gizli kalmasını isteyen bir yetkili”den bahsediliyor.

Trump’ın bu haberi neden paylaşma gereği duyduğuyla ilgiliyse Beyaz Saray’dan bir açıklama gelmiş değil.

Trump, göreve geldiği ilk günden bu yana devlet dairelerinden bilgi sızmasından ve bu bilgilere dayalı haber yapılmasından şikayet ediyor ve yönetimine gölge düşüren bu sızıntıların sorumlularının cezalandırılmasını istiyor.

Trump daha geçen ay kendi atadığı Adalet Bakanı Jeff Sessions’ı, istihbarat sızdıranlar konusunda çok zayıf olmakla eleştirmişti.

Trump, Sessions’ın geçen hafta sızıntılara karşı Adalet Bakanlığı’nın harekete geçtiğini açıklamasının ardından da sosyal medyadan tebrik mesajı atmıştı. ABD Başkanı, “Washington’da yıllardır süre gelen sızıntılara karşı Adalet Bakanı’nın gereğini yapması harika. Ulusal güvenlik için ne kadar sert olursak o kadar iyi” diye yazmıştı.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG