Erişilebilirlik

Trump Siyah Oylarının Peşinde


Seçimlere iki ay kala Cumhuriyetçilerin başkan adayı Donald Trump, siyah Amerikalıların oylarını toplamak için harekete geçti. Nüfusunun yüzde 83’ü siyah olan Detroit’e giden Trump, ağırlıkla Demokrat Parti’yi destekleyen seçmeni etkilemeye çalıştı.

Bir kilisede siyah cemaate seslenen Trump, “Sizi dinlemek için buradayım. Tüm ülkede yapacağım kampanyalarda ekonomi planlarımı syunma şansım olacak ve bu Detroit için çok iyi olacak” diye konuştu.

Trump, ABD ulusunun, daha iyi eğitim ve iş olanakları için bir sivil haklar gündeminin olması gerektiğini de söyledi.

Trump’ın televizyon şovunda yarışan ve kampanyasının siyah nüfusa ulaşmasına yardım edeb Omarosa Manigault de konuşmada hazır bulundu.

Seyirciler arasında, önseçimlerde Trump’a karşı yarışan Ben Carson da vardı. Emekli beyin cerrahı olan Carson, Trump’ın kampanyasında danışmanlık yapıyor. Trump, Detroit ziyaretinde Carson’ın çocukluğunun geçtiği evi de ziyaret etti.

Azınlıktaki seçmenler, Trump’ın kendilerini küçümsediği fikrinde. Afrikalı Amerikalı toplum liderleri de, Trump’ın çoğunlukla beyaz seyirci önünde verdiği mesajlara mesafeli.

Trump’ın bir mitinginde dile getirdiği “Bana oy vererek kaybedecek neyiniz var ki?” yaklaşımı da, siyah ya da azınlıktaki diğer seçmenler arasında alıcı bulmuyor.

Yapılan son anketler de bunu doğruluyor. Anketler Hillary Clinton’ın azınlık oylarını toplamada Trump’ın açık ara önünde olduğunu gösteriyor.

STÜDYO VOA

Uluslararası yatırımcılar Türk ekonomisinden güvence bekliyor – 17 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:50 0:00
XS
SM
MD
LG