Erişilebilirlik

Trump: "Aşı 3-4 Haftaya Hazır Olabilir"


ABD Başkanı Donald Trump ABC News kanalında katıldığı programda halktan gelen soruları yanıtladı.
ABD Başkanı Donald Trump ABC News kanalında katıldığı programda halktan gelen soruları yanıtladı.

ABD Başkanı Donald Trump, Corona virüsü aşısının birkaç hafta içerisinde hazır olabileceğini söyledi. ABC News kanalında bir programa katılan, moderatör ve vatandaşların sorularını yanıtlayan ABD Başkanı, Corona virüsü aşısının hazır olma süresinin 3-4 hafta kadar alabileceğini belirtti.

ABD Başkanı Donald Trump, aşının ABD’de 3 Kasım tarihinde yapılacak başkanlık seçimlerinden önce hazır olmasını beklediğini dile getirdi.

Donald Trump ayrıca salgının başında, Corona virüsünü hafife aldığı yolundaki eleştirileri de sert biçimde reddetti. Salgını kesinlikle hafife almadığını söyleyen Trump, gereken önlemleri en güçlü şekilde aldıklarını savundu. Trump “Son derece güçlü bir şekilde tepki verdik ancak insanların da panik olmasını istemedim” dedi.

ABD Başkanı Trump, maske kullanımı konusunda neden daha fazla aktif olmadığı yönündeki bir soruya da maskenin salgından korunmak için iyi bir yöntem olmadığını düşünen çok sayıda kişi olduğunu yanıtını verdi. Trump, uzun süre, kameralar karşısına çıktığı anlarda maske takmamıştı.

ABD Başkanı ayrıca Ocak ve Şubat ayında Çin Lideri Xi Jinping’in salgının kontrol altında olduğuna dair açıklamalarına da itimat ettiğini söyledi. ABD Başkanı, salgınla birlikte getirdikleri seyahat yasaklarına da değindi ve bu sayede pek çok kişinin hastalığa yakalanmasını önlediklerini kaydetti.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG