Erişilebilirlik

Trump: 'Rusya ve Suudi Arabistan Petrol Konusunda Anlaşacaklar'


Amerika Başkanı Donald Trump
Amerika Başkanı Donald Trump

ABD Başkanı Donald Trump, Rusya ve Suudi Arabistan arasındaki petrol üretimi anlaşmazlığının birkaç gün içerisinde çözümlenebileceğini söyledi. Trump, Amerikalı petrol üreticisi şirket yöneticileri de Beyaz Saray’a davet etti.

Trump dünya genelinde petrol talebinde yaşanan düşüş ve Suudi Arabistan ve Rusya arasındaki anlaşmazlıklar nedeniyle fiyatların düşmesi konusunu görüşmek üzere Amerikalı petrol üreticisi şirketlerin yöneticileriyle bir araya gelecek.

Trump, “Petrol üreticileriyle Cuma günü buluşacağım. Bağımsız üreticilerle de Cuma ya da Cumartesi günü görüşeceğim. Pazar günü de olabilir. Bu konuda birçok görüşme yapacağız” dedi.

Trump her iki ülke lideriyle de görüştüğünü iki ülke arasında petrol fiyatları konusunda yaşanan çekişmenin birkaç gün içerisinde son bulacağına inandığını söyledi.

Trump gelinen noktada Rusya ve Suudi Arabistan arasındaki anlaşmazlığın iki ülke açısından da kötü olduğunu söyledi. Başkan Trump, “Dünya genelinde petrol endüstrisi ciddi sorunlar yaşıyor. Bu Rusya için kötü. Suudi Arabistan için de çok kötü. Yani bu ikisi için de kötü ve bence bir anlaşma yapacaklar” dedi.

Petrol fiyatları Corona virüsü salgını nedeniyle oluşan taleplerdeki düşüş ve ardından Rusya ve Suudi Arabistan arasında üretimin kısılması konusunda oluşan anlaşmazlık üzerine yılbaşından bu yana yaklaşık üçte iki oranında değer kaybetti. Suudi Arabistan’ın üretimin kısılması talebine Rusya olumsuz yanıt verince Suudi Arabistan üretimi daha da arttıracağı açıklamasını yaptı. Brent petrol, yılbaşında 66 dolar seviyelerindeyken dün 24 dolara kadar geriledi.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG