Erişilebilirlik

Trump Ortadoğu Barışı İçin Çağrı Yaptı


Amerika Başkanı Donald Trump, İsrail ve Filistinliler arasında barış için çağrıda bulundu ve iki tarafa “acı ve anlaşmazlıkları geride bırakın” telkininde bulundu.

Trump, bölgeye ziyareti sırasında hem İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu hem de Filistin lideri Mahmud Abbas ile görüştü. İsrail Müzesi’ndeki konuşmasında Trump, herhangi bir işaret olmamasına rağmen iki tarafın barış yolunda ileriye doğru adım atmak için hazır olduğunu kaydetti.

“Filistinliler barış için hazır” diyen Trump, konuşması sırasında yanında duran İsrail Başbakanı’na dönerek, “Benyamin Netanyahu da barış istiyor” ifadelerini kullandı.

Başkan Donald Trump, Filistin lideri Mahmud Abbas ile İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu’nun, hedefe ulaşmak zor da olsa, barış sağlamak için hazır olduklarını belirtti.

Trump, “Barışa ulaşmak kolay olmayacak. Hepimiz bunu biliyoruz. İki taraf zorlu kararlarla karşılaşacak. Ancak kararlılık ve inançla barış mümkün. İsrailliler ve Filistinliler barışa ulaşabilir” dedi.

Trump’tan önce Netanyahu eski Başkan Barack Obama ile soğuk ilişkilere sahipti.

Ancak bazı İsrailli yetkililer Trump’ın çizgisinden de çok emin değil. Trump, Yahudi yerleşim birimlerinin barışa yardımcı olacağına inanmadığını belirtmişti. Seçim kampanyası sırasında Amerikan Büyükelçiliği’ni Tel Aviv’den Kudüs’e taşıma taahhüdünü de yerine getirmiş değil.

Abbas ve Filistinliler Trump’ın ilgisinden memnun olmuşa benziyor. Salı günü Trump, Beytüllahim’de Abbas ile biraraya geldi.

STÜDYO VOA

Donald Trump’ın sus payı davasında yeni aşamaya geçildi – 22 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG