Erişilebilirlik

Trump Organize Suç Çetelerine Meydan Okudu


Başkan Donald Trump, organize suç çeteleriyle mücadele kapsamında on bin yeni polisin alınacağını açıkladı.

Yeni alınacak polisler, MS-13 olarak bilinen ‘Mara Salvatrucha’ isimli dünyanın en tehlikeli organize suç çetesi ve benzeri çetelerle mücadele kapsamında görev yapacak. MS-13 çetesi mensuplarının büyük bir çoğunluğunun Amerika’ya yasa dışı yöntemlerle gelmesi nedeniyle yeni polisler ‘Amerikan Vatandaşlık ve Göçmenlik Hizmetleri Dairesi’nin’ kolluk gücü ICE’a bağlı olarak çalışacak.

Başkan Trump, dün New York’ta MS-13 çetesinin en yoğun olarak varlığını gösterdiği bölgelerden biri olan Long Island Suffolk bölgesinde, kolluk kuvvetlerine hitaben bir konuşma yaptı.

‘Air Force One’ uçağıyla New York JFK Havalimanı’na indikten sonra Long Island’a giden Trump, doğup büyüdüğü bölgede protestolarla, konuşmasını yaptığı salondaysa polislerin alkışlarıyla karşılandı.

‘Köklerini kurutacağız’

Başkan Trump, MS-13 çetesinin son işlediği cinayetlerle ilgili tutuklamaların yapıldığı bölgede yaptığı konuşmada, organize suç çeteleriyle mücadele kapsamının daha da genişleyeceği sinyalini verdi. “Bu suç çetelerini, yok etmekte kararlıyız, sonuna kadar gidip köklerini kurutacağız“ dedi.

Trump yönetiminin Amerikan kolluk kuvvetlerine verdiği desteği hatırlatıp “ Biz polisi seviyoruz” diye de sözlerine ekledi.Trump, Kongre'ye suç kartellerini kökünden kazınması için ICE bünyesine alınacak güvenlik görevlileri için bütçeyi onaylama çağrısı yaptı.

‘MS-13 yavaş yavaş öldürüp zevk alarak ölümleri seyrediyor’

Başkan Trump, MS-13’ün çete üyelerinin kurbanlarını acımasızca veyavaş yavaş öldürmeyi sevdiklerini, insanlara acı çektirmekten hoşlandıklarını belirterek çete mensuplarına "bu hayvanlar" dedi.

“Long Island halkı bu MS-13 çetesinden çok çekti. Kalplerimiz ve ulusumuz, mağdurlar ve aileleri için üzülüyor. Bunlar küçük kızları bile öldürdüler. Kentlerimizi bunlardan temizleyeceğiz" diye konuştu.

Trump, başkanlığa seçilmesinin ardından bazı Amerikan kent ve kasabalarının hiç bir belgesi olmayan yasadışı organize suç çetesi üyelerinin kanlı ölüm tarlalarına dönüştürüldüğünü belirterek bu çetelerle sonuna kadar mücadele edeceğini açıklamıştı.

MS-13 son dönemde Long Island’da 17 kişiyi vahşice öldürdü

Trump’ın konuşmasını yaptığı bölgede, Ocak 2016 tarihinden bu güne kadar toplam 17 kişi MS-13 çetesi tarafından vahşice öldürülmüştü. MS-13 olarak bilinen ‘Mara Salvatrucha’ çetesinin Amerika’nın 46 eyaletinde, altı binden fazla üyesi olduğu biliniyor. Güney Amerika’da yoğunluklu olarak faaliyet gösteren MS-13 çetesi, gelirlerinin çoğunluğunu uyuşturucu satışından kazandığı paralardan elde ediliyor. Çete kadın ticaretinden kara para aklama işlemlerine kadar birçok yasadışı faaliyetini, kurduğu örgütsel hücreler aracılığıyla yapıyor.

Binlerce acımasız cinayete imza atan MS-13 örgütünün üyeleri vücutlarına, kafalarına ve yüzlerine yaptırdıkları dövmelerle biliniyor
Binlerce acımasız cinayete imza atan MS-13 örgütünün üyeleri vücutlarına, kafalarına ve yüzlerine yaptırdıkları dövmelerle biliniyor

MS-13 göçmenlere yapılan baskılara karşı kurulup en cani çeteye dönüştü

El Salvador, Guatemala ve Honduras, çetenin en yoğunlukla olduğu ülkeler. Binlerce acımasız cinayete imza atan örgütün üyeleri vücutlarına, kafalarına ve yüzlerine yaptırdıkları dövmelerle biliniyor. Örgütte yer alan çete üyelerinin geçmişi ve kıdemi bu dövmelerden anlaşıyor. 1980 yılında Los Angeles’ta El Salvadorlu göçmenlerin, kendilerini diğer çetelerin uyguladığı baskılardan korunma amaçlı kurudukları çete, dünyanın en tehlikeli ve en acımasız suç örgütü olarak ifade ediliyor.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG