Erişilebilirlik

Trump Obamacare'in İptalinde Israrlı


Trump Obamacare'in İptalinde Israrlı
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:41 0:00

Cumhuriyetçiler’in kontrolundaki Senato Obamacare’i feshetmek için bir adım daha atıyor. Sağlık sigortasının geleceği belirsizliğini korurken, Trump destekçileri, muhalifler ve uzmanlar, Trump’ın bir sonraki iç politika gündeminin ne olacağını anlamaya çalışıyor.

Cumhuriyetçiler’in sağlık sigortası planına karşı daha fazla protesto gösterisi olurken, senatörler de Beyaz Saray’a çağrılarak Başkan Donald Trump’ın bu konudaki planlarını dinledi: “7 yıl boyunca Amerikan halkına Obamacare’i kaldırmak istediğinizi söylediniz. İnsanlar acı çekiyor. Harekete geçmemek seçenek değil.”

Trump, Obamacare’i bitirme zamanının geldiğini söyledi. Cumhuriyetçiler’in bir sonraki adımının amacı yasayı yürürlükten kaldırmak. Senatör Chuck Schumer gibi Demokratlar buna karşı çıkıyor: “Bu konuda hata yapmayın. Yerine birşey koymadan yasayı kaldırmak felaket olur.”

Molly Reynolds’a göre sağlık sigortası konusundaki hayal kırıklığı Trump için siyasi anlamda yenilgi anlamına geliyor: “Özellikle kampanyasında ve ofisteki ilk günlerinde bunu başaracağını söyleyen bir başkan için gerçek bir başarısızlık.”

Cumhuriyetçiler Obamacare’in nasıl değiştirileceği konusunda bölünmüş durumda. Senato Cumhuruyetçi Parti grup lideri Mitch McConnell’a göre birçokları, seçim vaadlerinin yerine getirilmesini istiyor: “Büyük bir çoğunluk, Amerikan halkına Obamacare’i feshetmek için seçimlerde verdikleri sözleri yerine getirme isteğinde olduklarını gösterdi.”

Bazı muhafazakarlar planın Obamacare’i iptal etmeye kadar gitmediğini, çünkü bazı Cumhurietçiler’in 20 milyondan fazla Amerikalı’nın sağlık sigortasını kaybetme riskinden endişe ettiğini kaydediyor.

Kyle Kondik’e göre sağlık sigortası konusunda hata yapmak, gelecek yılki seçimlerde Cumhuriyetçiler’e pahalıya malolabilir: “Özellikle başkanı destekleyenlerin oranı eğer yüzde 40 ve daha altındaysa, tarihsel olarak düşük destek oranına sahip başkanların partileri, Kongre seçimlerinde önemli kayıplara uğruyor.”

Sağlık konusunda uzman Matthew Fiedler’e göre, Cumhuriyetçiler görüş arayılıklarını çözemezse, uzlaştırıcı bir yasa için Demokratlar’a dönmek zorunda kalacaklar: “Eğer yasa tasarısı geçmezse bazı küçük değişiklikler için partilerüstü müzakereler yapılabilir.”

Sağlık sigortasıyla ilgili uzun çabalar, Trump’ın vergi reformu gibi kampanyasının diğer önemli öncelikleri konusunda harekete geçilmesini geciktiriyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG