Erişilebilirlik

Trump New York’a Pahalıya Mal Oldu


ABD’nin 45’inci başkanı seçilen Donald Trump’ın doğup büyüdüğü şehir olan New York’a faturası yüklü oldu. ABD’nin yeni başkanı Trump’ın güvenliğini sağlamak için New York’ta her gün bir milyon dolar harcandığı belirtildi.

New York Belediye Başkanı Bill de Blasio, dün federal hükümete yaptığı başvuruda 20 Ocak 2017’ye kadar Trump’ın New York’ta kalacağını öne sürerek gerekli güvenlik tedbirlerini sağlamak için 35 milyon dolar ek bütçe istedi. New York Belediye Başkanı de Blasio, Başkan Barack Obama ve Amerikan Kongresi’ne yazdığı mektupla, Trump’ın korunması için ek bütçe talebini dile getirdi.

Donald Trump’ın, 8 Kasım’da başkan seçilmesinin ardından kentte Trump’a ait işyerlerinin ve ailesinin tüm korumasını New York’un kendi bütçesinden karşıladığını belirten yetkililer, 20 Ocak tarihine kadar Trump’ın güvenliğini sağlamak için günde ek olarak 500 bin dolar bütçeye ihtiyaç duyulduğunu öne sürdüler.

New York polisi Trump’ı korumak için fazla mesai yapıyor

New York Polis Teşkilatı (NYPD) yetkilileri, Trump’ın başkan seçilmesi sonrasında sahip olduğu mekanların önünde düzenlenen protestolar yüzünden gece-gündüz nöbet tutan New York polisine fazla mesai ücreti ödemek durumunda kaldıklarını belirttiler. Yetkiler, Trump ve ailesini korumak için kentte bazen cadde ve sokakların kapatıldığını belirterek trafiğin kentte kilitlenme noktasına geldiğini belirttiler. New York Polisi, araç trafiğini normalleştirmek için trafik polislerine de fazla mesai ödemek durumunda kaldıklarını belirtti.

Trump Tower turistlerin gözdesi oldu

Ayrıca, oldukça turistik bir yerde bulunan Trump Tower’ı görmek isteyen yerli ve yabancı turistlerin de bölgede çok büyük kalabalıklar oluşturduğu ve 5. Cadde etrafında bu kalabalığı yönetmek ve güvenliği sağlamak için bütçeden ek ödemeler yapıldığı belirtildi.

Trump’ın oğlu Barron New York’ta kalacak

Eşi Melania Trump ile birlikte 10 yaşındaki oğulları Barron’un New York’ta eğitimini sürdürmesi kararını alan çiftin, Beyaz Saray’ın dışında New York’taki evlerinde de kalacak olması gizli servis yetkililerinin bir dizi yeni önlem almasına neden olacak.

Gizli Servis, Trump’ın aile fertlerinin birçoğunun New York’ta yaşaması nedeniyle ek tedbirler alıyor. New York Polisi ise başkan ve çocuklarını korumak için gece-gündüz çalışıyor. Trump’ın çocukları ve torunlarının New York’taki güvenliği gizli servis ve New York Polisi tarafından yapılıyor.

Trump, 20 Ocak’ta göreve başlayacak. Başkan seçilmesinin ardından görüşmelerini Manhattan’ın dünyaca ünlü alışveriş merkezi 5. Cadde’deki Trump Tower’da yapan Trump’ı korumak için uygulanan güvenlik tedbirleri nedeniyle caddede bulunan bazı ünlü markalar iş kaybına uğradıklarını iddia etmişlerdi.

STÜDYO VOA

Uluslararası yatırımcılar Türk ekonomisinden güvence bekliyor – 17 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:50 0:00
XS
SM
MD
LG