Erişilebilirlik

Trump Mueller’ın Rusya Soruşturmasına Özel Savcı Atanmasına Tepkili


6 hafta aradan sonra verdiği ilk televizyon röportajında Başkan Donald Trump eski FBI Direktörü James Comey’le ilgili değerlendirmelerde bulundu. Trump kendisinin seçim kampanyasındaki kişilerle Rusya arasındaki ilişkilere dair yürütülen araştırmanın başındaki kişinin eski FBI direktörü Comey’in yakın arkadaşı olmasının çok rahatsız edici olduğunu söyledi.

Trump, Fox haber kanalında katıldığı “Fox and Friends” programında Rusya soruşturmasının başındaki özel yetkili savcı Robert Mueller’ın eski FBI direktörü Comey’le çok sıkı dost olduklarını ve bunun çok rahatsız edici olduğunu söyledi.

Röportaj, Perşembe günü Beyaz Saray’da yapıldı ve Cuma sabahı yayınlandı. Bu söyleşi tam da Trump Beyaz Saray’daki basın brifingflerini haftada bire düşürüp soruların da önceden yazılı olarak alınmasını değerlendirdiği günlerde yapılmış oldu.

Robert Mueller Adalet Bakanlığı tarafından Başkan Trump’ın James Comey’i FBI Direktörlüğü görevinden almasından sonra görevlendirildi. Comey de görevden alındığında FBI’daki Rusya soruşturmasının başındaki isimdi. Hali hazırda Mueller ve Kongre’deki istihbarat komisyonu Rusya’nın seçimlere müdahale edip Trump’ın kazanmasına yardımcı olduğu ve Trump’ın yargıya engel olduğu iddialarını soruşturuyor.

Trump, aylardır Rusya soruşturmasını “cadı avı” olarak nitelendiriyor ve bunun Demokratların Hillary Clinton’ın yenilgisi için yarattıkları bir bahane olduğunu söylüyor.

Comey’le görüşmelerine dair ses kayıtlarının olmadığını duyurmasından birgün sonra Başkan Trump Fox TV’deki röportajında, kendisinin her zaman olan neyse doğrudan onu anlattığını söyledi.

Trump ayrıca eski FBI Direktörü Comey’nin söylediği gibi kendisi ile özel görüşmesinde Comey’den kendisine bağlılık bildirmesini istediği iddiasını da reddetti. Comey’le aralarında özel bir görüşme olduğu bilgisi kamuoyu tarafından öğrenildiğinde Trump Twitter hesabından “Comey basına sızdırmaya başlamadan önce, dua etsin de kendisi ile görüşmelerimizin ses kayıtları olmasın” açıklamasını yapmıştı.

Trump ayrıca Temsilciler Meclisi azınlık liderlerinden Demokrat Nancy Pelosi’nin görevde kalmaya devam etmesini umduğunu çünkü bunun Cumhuriyetçilerin çok işine yaradığını söyledi.

Trump Twitter’daki mesajında “Umarım görevi bırakmaz. Eğer görevi bırakırsa o gün Cumhuriyetçiler açısından çok üzücü bir gün olur” dedi

Trump röportajda bu hafta Cumhuriyetçi Parti’nin Georgia eyaletinde yapılan Temsilciler Meclisi üyesi seçimindeki zaferinden de bahsetti. Bu seçimde Cumhuriyetçi parti reklam kampanyalarında Demokrat aday Jon Ossoff’un Nancy Pelosi’yle yakın çalışmaları ve ikilinin eleştirilere konu olan aşırı liberal görüşleri konu alınmıştı.

Pelosi, Demokratlar çok sert geçen bu seçimi kaybettiğinden bu yana liderliğiyle ilgili ciddi sorularla karşı karşıya kalmış durumda.

STÜDYO VOA

ABD’nin inşa ettiği geçici liman üzerinden Gazze’ye yardım sevkiyatı başladı - 17 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG