Erişilebilirlik

Trump Michael Flynn İçin Af Kararı Alabilir


ABD Başkanı Donald Trump'ın Eski Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn
ABD Başkanı Donald Trump'ın Eski Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn

ABD Başkanı Donald Trump’ın eski Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn için bir af kararı çıkarabileceği iddia ediliyor. İlk olarak Axios adlı internet haber sitesi tarafından ortaya atılan iddia, konuyla ilgili yakın bir kaynağa dayandırılıyor.

Eski Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn, Rusya’nın 2016 başkanlık seçimlerine müdahale edip-etmediğine ilişkin soruşturmada FBI’ya yalan söylediğini itiraf etmişti.

Başkan Donald Trump’ın Michael Flynn’le ilgili bir af kararı alma düşüncesinde olduğu, ancak bu kararından her an vazgeçebileceği de belirtiliyor.

Trump, Flynn için bir af kararı çıkarırsa bu, Trump tarafından bir üst düzey yetkili hakkında alınmış ilk af kararı olacak.

Flynn, Rusya’nın Washington Büyükelçisi’yle Başkan Trump görevi devralmadan haftalar öncesinde yaptığı görüşmeler konusunda FBI’a yalan söylediğini kabul etmişti.

ABD Başkanı Donald Trump, Mart ayında yaptığı bir açıklamada kendisi de Flynn için bir af kararı almayı düşündüğünü çünkü FBI ve Adalet Bakanlığı’nın Flynn’in hayatını mahvettiğini söylemişti.

Trump, kendisinin başkan seçildiği 2016 yılı seçimlerine Rusya’nın müdahale ettiği iddialarına ilk günden bu yana karşı çıkıyor ve kendi deyimiyle bunun “Yalan haber medyası tarafından üretilmiş bir siyasi cadı avı” olduğu tezini savunuyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG