Erişilebilirlik

Trump: 'Kuzey Kore Sorununu Halledeceğiz'


Trump: 'Kuzey Kore Sorununu Halledeceğiz'
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:25 0:00

Başkan Donald Trump hafta başında kabinesini topladı. Toplantıdan önce gazeteciler başkana Kuzey Kore’nin yeni füze denemesine tepkisini sordu.

Trump, “Kuzey Kore sorunuyla başa çıkacağız. Halledilecek. Biz her şeyin üstesinden geliriz” diyerek cevap verdi.,

Bu başa çıkma askeri bir adım içerebilir mi? Bu konuda ilk açıklama, birkaç saat sonra Beyaz Saray’daki günlük basın brifinginde geldi. Sözcü Sarah Huckabee Sanders, başkanın kararlarını önceden açıklamayacağını ancak her seçeneğin masada olduğunu söyledi.

Kuzey Kore konusu üzerinde 20 yıldır çalışan ve zaman zaman hükümet içinde görevler üstlenen uzman Joel Wit, krizin nasıl çözüleceği konusunda ortada gerçekçi olmayan çok fazla öneri bulunduğunu ve “sihirli düşünceyi” bir kenara bırakma zamanı geldiğini söylüyor ve şöyle devam ediyor: “Yapmanız gereken, ısrarcı olmak ve neyin mümkün olduğunu görmek. Ve eğer bir şey mümkün değilse, yapıcı bir diyaloğa girilmesi mümkün değilse, o zaman stratejinizin diğer unsurlarını hayata geçirebilirsiniz, kendinizi korumak gibi.”

Bununla birlikte, yönetim yetkilileri diyalog döneminin bittiğini kaydediyor. ABD şu ana kadar kendi balistik füze denemelerini yaparak ve Kore yarımadası üzerinde savaş uçakları uçurarak tepki gösteriyor. Ağustos ayında da ABD ve Güney Kore ordularının yıllık büyük bir ortak tatbikat yapması planlanıyor. Bu tatbikatlar hemen hemen her zaman Pyongyang’dan yeni tehditler gelmesine neden oluyor.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:44 0:00
XS
SM
MD
LG