Erişilebilirlik

Trump Kampanyasını Yenilemeye Çalışıyor


Amerika’da başkanlık seçimleri hızla yaklaşıyor. Cumhuriyetçi Parti’nin Başkan adayı Donald Trump, kaybettiği momentumu yeniden yakalamaya çalışıyor.

Donald Trump’ın son kampanyası ekonomiye yeniden odaklanmayı içeriyor. Birçok seçmen en önemli önceliklerinin ekonomi olduğunu söylüyor.

Trump, Detroit’te bir grup tarafından zaman zaman kesilen konuşmasında planlarını vergi kesintileri, iş alanı açma ve müzakere edilebilir ticaret anlaşmaları yapma şeklinde özetledi.

Anketlerde ulusal ve kilit eyaletlerde rakibi Hillary Clinton’ı yakalamaya çalışan Trump, zorlu bir haftanın ardından kampanyasını tersine çevirmeyi umuyor.

Trump destekçisi eski New York Belediye Başkanı Rudy Giuliani gibi taraftarları, durumdan rahatsız olan Cumhuriyetçiler’i yatıştırma çabası içinde. Guiliani, 1988'de George Bush'un da anketlerde geride olduğunu ama yarışı sonunda kazandığını belirtti.

Florida’da kampanya yürüten Clinton da seçmenlerden Trump’ın verdiği sözlere kuşkuyla bakmalarını istedi.

Uzman Tom DeFrank’e göre Trump’ın yarışın dinamiklerini değiştirmek için en iyi şansı gelecek ay televizyonda yapılacak başkanlık tartışmaları.

Kyle Kondik’e göre de Trump yanlış adım atmaktan kaçınmalı. Kondik, özellikle Trump’ın oğulları Irak’ta ölen Müslüman aile ile yaşadığı tartışmaya dikkat çekiyor.

Trump ayrıca bazı Cumhuriyetçilerle de uğraşmak durumunda. Maine Senatörü Susan Collins ve 50 eski ulusal güvenlik yetkilisi imza attıkları bir mektupta, Trump’ın Amerikan tarihindeki en umursamaz başkan olacağı uyarısında bulundu.

Mektubu imzalayanlar arasında Merkezi Haber Alma Teşkilatı CIA’nin eski Başkanı Michael Hayden, eski İç Güvenlik Bakanları Tom Ridge ve Michael Chertoff da bulunuyor.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG