Erişilebilirlik

Trump'ın Zorlu 50 Günü


Trump'ın Zorlu 50 Günü
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:06 0:00

Amerika başkanlarının görevdeki ilk yüz günü, yeni yönetimin icraatlarında yol alması açısından çok önemlidir. Trump yönetimi bu sürecin yarısını tamamladı ancak ilk 50 gün hiç de kolay geçmedi.

Beyaz Saray’da düzenlenen yüksek katılımlı törenlerle başkanlık kararnamelerine imza atmaktan, yasa teklifleri için Kongre üyeleriyle görüşmeye kadar, Başkan Donald Trump, işinin gerektirdiği her şeyi yapıyor.

Trump, vaatlerini hayata geçirirken birçok engelle karşılaştı.

Cumhuriyetçi uzman Evan Siegfried, göçten sağlık reformu ve bütçeye kadar birçok önemli başlıkla ilgili zorluklara dikkat çekti.

Yönetimin karşılaştığı son engellerden biri, Trump’ın Müslüman nüfuslu altı ülkeye kapsayan seyahat yasağını iki federal yargıcın durdurması oldu.

Donald Trump, Kongre’de kendi partisi içinde de sağlık reformu konusunda sorunlarla karşılaştı. Bazı uzmanlara göre yeni sağlık sistemi, milyonlarca Amerikalı’yı sigortasız bırakabilir.

Beyaz Saray yetkilileri, Trump’ın bütçe planını da savunma çabasında. Yeni bütçe, askeri harcamalara tarihin en büyük artışlarından birini getirmek adına federal programlarda kesinti yapılmasını öngörüyor.

Trump, bütçe tasarısındaki önerilerin, müzakerelerin ilk aşaması olduğunu ve sonuç almak için anlaşmazlıklar yaşanmasının doğal buluyor.

Ancak şu ana kadar, anlaşma konusunda uzman olduğunu söyleyen milyarder eski işadamı, anlaşmazlıkları gidermeyi başarabilmiş değil.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG