Erişilebilirlik

'Trump'ın Zayıf Aday Olacağı Görüşü Güçleniyor'


'Trump'ın Zayıf Bir Aday Olacağı Görüşü Güçleniyor'
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:23 0:00

Cumhuriyetçi Parti başkan aday adayı Donald Trump, kürtaj hakkındaki görüşleri ve darpla suçlanan seçim kampanyası baş sorumlusunu savunması üzerine eleştiri oklarının hedefi oldu. Bu son gelişmeler, Cumhuriyetçi Parti’de önseçim yarışının kritik bir dönemece girdiği günlere rastladı.

MSNBC Televizyonu’nda katıldığı bir programda kürtajın yasaklanması durumunda kürtaj yaptıran kadınların cezalandırılması gerektiğini söyleyen Trump, bu görüşlerini savunmaya bir müddet devam etti.

Trump daha sonra sözlerini, kürtajın yasaklanması durumunda kürtaj olan kadınların değil, kürtajı yapan kurumların cezalandırılması gerektiği şeklinde değiştirdi.

Trump ayrıca bir kadın muhabiri kolundan tutup çektiği için darpla suçlanan seçim kampanyası sorumlusu Corey Lewandowski’yi savunduğu için de sert eleştirilerin hedefi oldu.

Rakibi Ted Cruz ise kürtaja ilişkin sözleri üzerine Trump’a yüklenmekte gecikmedi. Ohio Valisi John Kasich’e göreyse Trump, başkan olma donanımına sahip değil.

Kampanyasına New York’ta devam eden Hillary Clinton da Trump’ı kınamaktan geri kalmadı. Clinton, " Eğer kürtajı suç haline getirirseniz kadınları ve doktorları suçlu durumuna düşürürsünüz. Cumhuriyetçiler’in kadın hakları dışında her konuda hükümeti küçültmek istemeleri beni hayrete düşürüyor” diye konuştu.

Clinton’un rakibi Bernie Sanders da Trump’ı eleştirdi.

Uzman John Fortier, Trump’ın genel seçimde zayıf bir aday olacağı görüşünün giderek güçlendiğini söylüyor: “Trump’ın farklı bir seçmen kitlesi var. Farklı kişileri biraraya getiriyor. Ve çok gayrimedeni bir kampanya yürütüyor. Cumhuriyetçi Parti için birçok konuyu sorgulama zamanı. Trump, kamuoyunu bölme eğilimli, çok farklı bir aday olur.”

Delege sayısında Trump önde gitse de, Texas Senatörü Ted Cruz'un Wisconsin önseçiminde elde ettiği en büyük galibiyet, Trump içinse en büyük yenilgi oldu. Trump’ın ivme kaybetmesi, Cumhuriyetçiler’in Temmuz ayında “açık kurultay” yapma olasılığını güçlendirdi.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG