Erişilebilirlik

Trump’ın Yeni Genelkurmay Başkanı Adayı Belli Oldu mu?


Başkan Donald Trump’ın yeni Genelkurmay Başkanı olarak Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Mark Milley’yi aday göstermesi bekleniyor
Başkan Donald Trump’ın yeni Genelkurmay Başkanı olarak Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Mark Milley’yi aday göstermesi bekleniyor

Başkan Donald Trump’ın yeni Genelkurmay Başkanı olarak Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Mark Milley’yi aday göstermesi bekleniyor.

Bu bilgi, adaylık henüz resmileşmediği için isimlerinin açıklanmaması kaydıyla konuşan Amerikalı yetkililer tarafından verildi.

Milley, Senato’dan onay alması halinde şu anki Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford’ın yerine geçecek.

Irak ve Afganistan savaşlarında görev almış bir isim olan Milley, Ağustos 2015’ten bu yana Kara Kuvvetleri Komutanı olarak görev yapıyor.

Eski Deniz Piyade Komutanı Dunford’ın görev süresi 1 Ekim 2019’da doluyor ve Dunford’ın görev süresini tamamlaması bekleniyor.

Yerine geçecek kişi adayının neden bu kadar erken açıklandığı ve Dunford’ın devir tesliminin daha erken tarihe alınıp alınmayacağı net değil.

Dunford Genelkurmay Başkanlığı görevine bir önceki ABD Başkanı Barack Obama tarafından atanmıştı. Trump 2017’de göreve geldiğinde Dunford’ı bir kez daha aday göstermişti.

Trump'ın resmi açıklamayı yarın yapması bekleniyor.

STÜDYO VOA

Uluslararası yatırımcılar Türk ekonomisinden güvence bekliyor – 17 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:50 0:00
XS
SM
MD
LG