Erişilebilirlik

“Trump’ın Flynn’in Durumundan Haberi Yoktu”


Başkan Donald Trump, Michael Flynn istifa etmeden önce Beyaz Saray'da çalışma ekibiyle, Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin'le telefon görüşmesi gerçekleştiriyor.
Başkan Donald Trump, Michael Flynn istifa etmeden önce Beyaz Saray'da çalışma ekibiyle, Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin'le telefon görüşmesi gerçekleştiriyor.

Başkan Donald Trump’ın, istifaya zorlanan ulusal güvenlik danışmanı Michael Flynn’in yabancı bir devlete çalışmak üzere kayıt yaptırdığına dair bilgisi olmadığı belirtildi. Amerikan yasaları, yabancı yabancı devletler adına lobi yürüten vatandaşlarının kayıt yaptırmasını zorunlu kılıyor.

Konuyla ilgili açıklama Beyaz Saray’dan geldi.

Beyaz Saray sözcüsü Sean Spicer, Trump’ın düzenlemeden haberi olup olmadığıyla ilgili soruya “Hayır” yanıtını verdi.

Spicer, “Bu kişisel bir durum, iş ile alakalı değil. Bir hükümetin çalışanına, özel bir vatandaş olarak kayıt yaptırırken yol göstermesi uygun değil” diye konuştu.

Sözcü, Trump’ın Flynn’i Türkler’in çıkarları için lobi yaptığı gerekçesiyle işe almaması gerektiğiyle ilgili düşünceye katılmadı.

Spicer, “Hangi yaptığı işlere dikkati çekiyorsunuz? (Özel şirketi varken) müşterisi olduğu gerçeği mi? Flynn ayrıca Savunma Bakanlığı İstihbarat Dairesi başkanıydı. Orduda 40 yıl geçirdi, çok iyi bir sicili var” dedi.

Spicer, önceki gün de Trump’ın Flynn’i ulusal güvenlik danışmanı olarak seçerken bu konudan haberi olmadığını söyledi.

Spicer “bunun bilindiğine inanmıyorum” dedi.

Flynn, Çarşamba günü Adalet Bakanlığı’na yana yabancı bir devlet adına iş yaptığı yönünde resmen kayıt olmuş. Ancak bu kaydı Türkiye adına iş yürüttüğü Ağustos ve Kasım ayları zaman aralığında yapmış olması gerekiyordu.

Başkan yardımcısı Mike Pence Fox News’a verdiği demeçte “Bu Başkan’ın Flynn’in istifa etmesini istemesini doğruluyor” dedi.

Pence ayrıca Flynn’in lobi işinden bu haftaya kadar haberi olmadığını da kaydetti.

STÜDYO VOA

Uluslararası yatırımcılar Türk ekonomisinden güvence bekliyor – 17 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:50 0:00
XS
SM
MD
LG