Erişilebilirlik

Trump İmajını Yenilemeye Çalışıyor


Trump İmajını Yenilemeye Çalışıyor
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:26 0:00

Trump İmajını Yenilemeye Çalışıyor

Donald Trump, Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adaylığını almaya çok yakın. Hiç kimse, Trump’ın bu başarıyı elde etmesini beklemiyordu.

Ancak Cumhuriyetçi Parti'de, Trump'ın başkanlık görevi için yetersiz olduğuna inanan pek çok kiş var. Ama Trump, yavaş da olsa partisini birleştirme yolunda emin adımlarla ilerliyor. Cumhuriyetçi Partili Kongre üyesi Chris Collins, “Trump işbirliğine önem veriyor, herkesi dinliyor. Amerika zaman geçtikçe Trump’a daha da alışacak” diye konuşuyor.

Muhafazakar yorumcu Fred Barnes’a göre Trump, adaylığı alması durumunda partinin dağılacağı uyarısı yapanları haksız çıkardı. Barnes, parti üyelerinin Trump etrafında birleşmeye başladığı dile getiriyor.

Trump bir yandan da imajını değiştirmeye çalışıyor. Fox Televizyonu’ndan Megyn Kelly, Trump’la yaptığı son söyleşide bir zamanlar kendisine ‘aptal’ dediğini hatırlattı. Trump, söyleşi sırasında Kelly'den özür diledi.

Gallup Araştırma Şirketi'nden anketçi Frank Newport, Trump’ın geçmişte kullandığı söylemden korkan seçmenleri ikna etmesinin zor olacağı görüşünde. Newport, Trump'ın değişken söylemleri ve kontrol edilmesi zor kişiliğinin bu konuda önemli bir rol oynadığını belirtiyor.

Brookings Enstitüsü’nden Bill Galston’a göre ise Kasım seçimlerinin sonucunu, Trump’ın başına buyruk, tehditkar bir rakip olmaktan çıkıp makul bir adaya dönüşüp dönüşemeyeceği belirleyecek.

Şimdilik kamuoyu yoklamalarında ivme kazanmaya devam eden Trump, anketlerde Hillary Clinton’la başabaş gidiyor.

XS
SM
MD
LG