Erişilebilirlik

Trump: 'Hükümet Kapanırsa Sorumlusu Demokratlar'


Amerika’da bütçe konusunda iki parti arasında hala anlaşmaya varılamaması hükümeti yeniden kapanma tehlikesiyle karşı karşıya bıraktı.

Başkan Donald Trump, hükümetin Cumartesi günü kepenkleri indirebileceği uyarısında bulundu ve bu olursa sorumlusunun Demokrat Parti’nin göçmen politikaları konusundaki tavrı olacağını savundu.

Hükümet harcamalarına ayrılan fonların süresinin bu Cuma doluyor olması, bir çözüm bulunamaması durumunda, hükümetin bu tarihten sonra kapanacağı anlamına geliyor.

Beyaz Saray’da Kabine toplantısı öncesinde konuşan Trump, Demokratları sınır güvenliği ve katı göçmenlik planlarına karşı çıkmakla suçladı. Başkan Trump, Demokratların “ülke için tehlike oluşturan” bir yol izlediğini öne sürdü.

Trump, Amerika’ya çocuk yaşta yasadışı yollarla getirilen yüz binlerce gencin sınır dışı edilmesini önleyen ve DACA (Deferred Action for Childhood Arrivals-Çocukluk Çağında Gelenler İçin Ertelenmiş Eylem) olarak bilinen programı sona erdirme planını açıklamıştı.

Bazı Demokratlar, programın kapsadığı kişilerin iptalden etkilenmemesi için bir yasal düzeltme yapılmasını istiyor.

Demokratlar bu düzeltmenin hükümetin açık kalmasını sağlayacak tasarıya dahil edilmesini talip ediyor. Beyaz Saray ise buna yanıt olarak göçmenlik kontrollerinin daha da sıkılaştırılması çağrısında bulunarak, sınır güvenliğine sağlanan fonları artırdı.

Trump, Demokratlar için, “Yasadışı göçmenlerin ülkemize akmasını istiyorlar” dedi.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG