Erişilebilirlik

Trump Florida'da Seçim Yarışında Verdiği Sözleri Yineledi


Başkan Donald Trump, göreve başladıktan sadece dört hafta sonra, Florida eyaletinin Melbourne kentinde düzenlediği mitingde, 2016 başkanlık yarışında destekçilerine verdiği sözleri yineledi.

Başkan Trump, kendisini dinlemeye gelen destekçilerine, "Dostlarım ve halkımla olmak istediğim için buradayım" diyerek seslendi ve 'gerçekten harika bir hareket' başlattıklarını belirtti.

Başkan Trump’ın eşi Melania Trump, eşini kürsüye çağırmadan önce kürsüden dua okudu. First Lady topluluğa, kendisine güvenmelerini söyledi ve First Lady olarak "Sizin yararınıza olacak şeyleri yapmak için çalışacağım" dedi.

Amerika-Meksika sınırına duvar örme sözünü yineleyen Donald Trump, mahkemelerce durdurma kararı verilen, nüfusunun çoğunluğu Müslüman olan ülke vatandaşlarına getirdiği seyahat yasağı kararnamesine de değindi. ''Önümüzdeki günlerde bu konu hakkında harekete geçeceğiz'' diyen Trump, ''Vazgeçmedik, asla vazgeçmeyeceğiz'' ifadelerini kullandı.​

Trump, destekçilerine, ''Gelecek için planlarımız büyük ve cüretkar. Aynı ülkemiz gibi, bana inanın'' dedi.

Başkan Trump, seçim kampanyası sırasında vaad ettiği, daha iyi bir eğitim sistemi, iş olanakları ve daha iyi bir sağlık sistemi getirme sözlerini de tekrarladı.

Trump, eski Başkan Barack Obama’nın yürürlüğe koydu sağlık sistemi reformuna atıfta bulunarak, ''Gelecek haftalarda harika bir sağlık sistemi planı açıklayacağız ve Obamacare olarak bilenen felaket sistemin yerine geçecek'' diye konuştu, ancak planla ilgili herhangi bir ayrıntıya değinmedi.

Uydurma haberlerin kurbanı olduğunu vurgulayan Başkan, basında yazılanın aksine, Beyaz Saray’a kaosun hakim olmadığını ve her şeyin oldukça pürüzsüz ilerlediğini belirtti. Trump, Obama yönetiminden kendisine ''büyük bir enkaz'' kaldığını söyledi.

Trump destekçilerine, uydurma ve yalan haberler aracılığıyla değil, doğrudan seslenmek istediğini de belirtti.

Florida’ya inmeden önce, başkanlık uçağı Air Force One’da basına konuşan Trump, seçim kampanyası mitingi düzenlediğini çünkü ‘hayatın bir kampanya’ olduğunu dile getirdi.

''Amerika’yı yeniden güçlü yapmak kesinlikle bir kampanya'' diyen Başkan Trump, ''Özellikle basınla devamlı mücadele ederken buna ulaşmak çok kolay değil'' diye de ekledi.

Trump, Perşembe günü Beyaz Saray’da yaptığı basın konferansında, bazı muhabirleri adil olmamakla suçlamış, uydurma ve yalan haber yaptığını düşündüğü basın kuruluşlarının muhabirlerine söz vermemiş ve basını ‘kontroldan çıkmış’ olarak nitelemişti.

Geçtiğimiz yıl Eylül ayında, yine aynı yerde miting düzenlemiş olan Başkan Trump, 2016 seçim yarışındaki gibi destekçilerini selamladı, hatta Trump, konuşmasının bir bölümünde, bir destekçisini konuşması için podyuma çıkardı.

Trump, Hillary Clinton ve Demokrat Parti karşısında büyük bir zafer kazandığını da yeniden dile getirdi.

Melbourne Polis Teşkilatı, yaklaşık 9 bin kişinin Başkan Trump’ın konuşmasını dinlemek için miting alanına geldiğini belirtti.

Başkan Trump, üçüncü haftadır, haftasonlarını, Florida’da sahibi olduğu Mar-a-Lago kulübünde geçiriyor. Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn’in tartışmalı istifası süreci sonrası, Trump haftasonunda yeni danışman adayları, Emekli Korgeneral Keith Kellogg, eski Amerika Birleşmiş Milletler Büyükelçisi John Bolton, Korgeneral H.R. McMaster ve Westpoint’teki Harp Okulları’nın başındaki General Robert Caslen ile görüşecek.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG