Erişilebilirlik

Trump Ekibine Kendine Sadık Simaları Atıyor


Trump Ekibine Kendine Sadık Simaları Atıyor
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:46 0:00

Trump’ın ulusal güvenlik danışmanlığına atadığı emekli General Michael Flynn, Cumhuriyetçi Parti ön seçimleri sırasında Trump’a destek verdiğini açıklamıştı. Twitter’da “Müslümanlar’dan korkmak mantıklı” mesajıyla tartışma yaratan askeri istihbarat uzmanı Flynn, Trump’ın uluslararası güvenlik alanındaki sağ kolu olacak.

Trump ayrıca işkencenin istihbarat aracı olarak kullanılmasını onaylıyor. CIA Direktörlüğü’ne atanan Mike Pompeo ise Başkan Obama’yı terör zanlılarından bilgi almak için ‘ileri soruşturma teknikleri’ olarak yansıtılan işkenceyi reddetmesini eleştiriyor.

Trump’ı destekleyen ilk senatörlerden biri olan Jeff Sessions ise adalet bakanlığına atanıyor. Sessions da Trump gibi Müslüman mültecilere temkinli yaklaşılması gerektiği görüşünde.

Sessions ayrıca, yasadışı göçün en sert karşıtlarından biri.

Trump da yeni seçilen her başkan gibi kendi çizgisindeki kişilerle çalışmak istiyor. Bazı çevreler, yaptığı atamalarla ilgili olarak Trump’a yükleniyor, Jeff Sessions’ı yabancı düşmanı ve ırkçı kesimlere yakın olmakla suçluyor. Öte yandan Demokratlar, Flynn’in öfkeli karakterini sorguluyor.

Trump’ın Beyaz Saray Özel Kalem Müdürü Reince Priebus ise şimdiye kadar yapılan atamaları savunuyor.

Senato’nun Sessions ve Flynn’in atamalarını onaylaması gerekiyor. Ancak Senato’daki Demokrat Partililer’in Trump’ın aday gösterdiği isimleri kendi başlarına engellemeleri mümkün olmayacak. Bunun nedeni, Demokratlar’ın, Cumhuriyetçiler’in geçmişte Başkan Obama’nın atamalarının önünü kesmek için kullandıkları siyasi manevrayı engellemiş olmaları.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG