Erişilebilirlik

Trump Ekibinde Yine Değişiklik Yaptı


Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adayı Donald Trump, son iki ay içerisinde kampanya ekibinde ikinci kez revizyon yapma kararı aldı. Buna göre, seçim sonuçlarını doğru tahmin etmesiyle tanınan anket uzmanı Kellyann Conway yeni kampanya menajeri olurken, muhafazakar haber sitesi Breitbart News’dan Stephen Bannon da kampanya CEO’su oldu.

Ukrayna’nın Rusya yanlısı eski cumhurbaşkanı ve siyasi partisinden 12,7 milyon dolar para aldığı iddiasıyla hafta içinde haber olan şu anki kampanya menajeri Paul Manafort ise bu görevde kalmaya devam edecek ancak yetkilerinin azaltılacağı tahmin ediliyor.

Trump Ekibinde Yine Değişiklik Yaptı
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:04:47 0:00

İki ay önce da o zamanki kampanya menajeri Corey Lewandowski’nin görevine son verilmişti. Associated Press ajansı, önümüzdeki günlerde ekipte yeni üst düzey değişikliklerin daha beklendiğini bildirdi.

Trump’ın yeni kampanya CEO’su Stephen Bannon, mesleğindeki rolünü ‘koyu bir düzen karşıtlığı’ olarak tanıtıyor. Bannon, özellikle Demokrat Parti ve Hillary Clinton ile Cumhuriyetçi Parti içerisindeki gelenekçi kesime karşı oldukça sert bir çizgiye sahip. Bloomberg’de geçen yıl Ekim ayında yayımlanan bir makalede, Bannon için ‘en tehlikeli siyasi karakter’ tanımlaması yapılmıştı.

Kellyann Conway ise, siyasi kampanyalarda deneyime sahip bir kişi, daha önce eski Başkan Yardımcısı Dan Quayle ve eski Temsilciler Meclisi Başkanı Newt Gingrich ile çalışmış. Conway, özellikle kadın seçmenler konusunda uzman ve seçim sonuçlarını doğru tahmin etmesiyle tanınıyor, hatta bu yeteneğinden dolayı ödüller almış.

Trump, geçen ayki parti ulusal kurultayından sonra anketlerde oldukça geriye düşmüş durumda. Seçime 82 gün kala, son anketlere göre Demokrat Parti’nin başkan adayı Hillary Clinton şu anda yüzde 7 ila 8 oranında Trump’ın önünde görünüyor.

New York Times gazetesi, ulusal kurultaylardan üç hafta sonra rakibini bu kadar geriden takip eden hiçbir adayın bugüne kadar seçim kazanamadığını yazdı.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG