Erişilebilirlik

Trump: ‘Cohen’i İşe Almakla Hata Ettim’


Başkan Donald Trump’ın eski avukatı Michael Cohen Trump’ın ilişkisinin olduğu iddia edilen iki kadına sessiz kalmaları için para ödendiği gerekçesiyle 3 yıl hapis cezasına mahkum olmuştu. Daha önce avukatı için “Ona kanunu çiğneme talimatı vermedim” diyen Trump, Michael Cohen’i avukatı olarak işe almakla hata ettiğini savundu.

Fox News’a konuşan Başkan Trump, eski avukatı Michael Cohen’in daha çok halkla ilişkiler alanında olmak üzere kendisi için düşük seviyede işler yaptığını söyledi.

Trump, “Geriye dönüp baktığımda hata yaptığımı düşünüyorum. Kampanya finansmanına yönelik aslında suç teşkil etmeyen iki suçlama hariç yaptığı şeylerin benimle alakası yok. Orada olmaması gerekiyordu ama beni utandırmak için bunları da dahil ettiler” dedi.

“General Motors’un stratejisi başarılı olamayacak”

Trump, Amerika’da bazı üretim tesislerini kapatma kararı alan General Motors şirketine de yüklendi. Trump şirketin odak noktasını elektrikli araçlara kaydırması stratejisinin başarılı olamayacağını ve yeni ticaret anlaşmasının GM’in diğer ülkelere taşınmasını daha da zorlaştıracağını öne sürdü.

Amerika’nın en büyük otomobil üreticisi Amerika’daki dört fabrikasını kapatıp 15 bin kişinin işine son verileceğini açıklaması sonrası sert şekilde eleştirilmişti.

Şirketin CEO’su Mary Barra’nın stratejisini sorgulayan Trump, “General Motors’un tüm modelini değiştirdiler. Tamamen elektrikli araçlara geçtiler. Bu işe yaramayacak. Arabaların belirli bir oranının elektrikli olması çok güzel ama tamamen bu modele geçmenin bir hata olduğunu düşünüyorum” dedi.

GM’in CEO’su Barra geçtiğimiz hafta şirketin bu kararını görüşmek üzere Kongre’de temaslarda bulunmuş, bu karara tepki gösteren fabrikaların kapandığı eyaletlerin temsilcileriyle bir araya gelmişti.

Trump Kanada ve Meksika’yla imzalanan yeni ticaret anlaşmasınn da GM’in Amerika dışında otomobil üretmesini zorlaştıracağını savundu. Trump Meksika ve Kanada liderleriyle 30 Kasım’da yeni bir ticaret anlaşması imzalamıştı. Ancak anlaşma henüz ABD Kongresi tarafından onaylanmadı.

“Beyaz Saray Genel Sekreterliği için 5 aday var”

Trump’a John Kelly’nin ayrılmasının ardından Beyaz Saray Genel Sekreterliği görevine kimin getirileceği de soruldu.

Daha önce görev için çok sayıda kişinin aday olduğunu söyleyen Trump göreve 5 kişinin aday olduğunu belirtti.

Trump, “Şu anda adaylarla görüşüyoruz. Adayların hepsi çok iyi, harika insanlar” dedi.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG