Erişilebilirlik

Trump: 'Çin'le Ticari İlikilerde Büyük İlerleme Sağlanıyor'


Başkan Donald Trump, Çin Devlet Başkanı Xi Jingping’le yaptığı telefon görüşmesinde iki ülke arasındaki ticari ilişkilerde “büyük ilerleme” sağlandığını açıkladı. Trump bu açıklamasını Twitter üzerinden yaptı.

Trump Xi'yle uzun ve "çok güzel" bir görüşme yaptığını, olası bir kapsamlı anlaşma sağlanması yolunda yürütülen çabalarda ilerleme olduğunu belirtti.

2018’ün büyük bir bölümünü ticaret savaşlarıyla geçiren ABD ve Çin, karşılıklı olarak birbirlerine milyarlarca dolarlık ticari yaptırım uyguladı. Bu ay başında Arjantin’de bir araya gelen Trump ve Xi, taraflar yeni müzakereler yürütürken ek yaptırım uygulamama konusunda uzlaştı. İki ülkeden ticari heyetlerin ocak ayında görüşmelere başlaması bekleniyor ancak henüz bir görüşme tarihi açıklanmadı.

Çin resmi medyası, Devlet Başkanı Xi’nin Trump’la yaptığı telefon görüşmesinde iki ülke ilişkilerinin “eşgüdüm, işbirliği ve istikrar” üzerinden yürütülmesi talebinde bulunduğunu bildirdi.

Donald Trump, 2016 seçim kampanyasından bu yana ABD ve Çin arasında büyüyen ticaret açığından duyduğu rahatsızlığa dikkat çekiyordu. Washington ayrıca Pekin’den telif hakları ihlalleri ve diğer haksız ticari uygulamalara son vermesini istiyor.

STÜDYO VOA

ABD’nin inşa ettiği geçici liman üzerinden Gazze’ye yardım sevkiyatı başladı - 17 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG