Erişilebilirlik

Trump-Cameron Tartışması Sürüyor


Cumhuriyetçiler’in başkan adaylığını resmen olmasa da garantilemiş görünen Donald Trump, İngiltere Başbakanı David Cameron ile iyi ilişkilere sahip olmayabileceklerini söyledi. Trump’ın bu açıklaması öncesinde Cameron, Cumhuriyetçi politikacının “Müslümanlar’ın geçici olarak Amerika’ya girişinin engellenebileceği” yönündeki sözlerini “bölücü, aptal ve yanlış” olarak nitelemişti.

Trump’ın Müslümanlar’a giriş yasağı çağrısını Cameron, Parlamento’daki konuşmasında eleştirmiş ve Trump’ın İngiltere’yi ziyaret etmesi durumunda kendisine karşı ülkeyi birleştireceğini kaydetmişti.

Trump, İngiliz ITV televizyonuna yaptığı açıklamada “Trump seçildiği takdirde, çok iyi ilişkilere sahip olmayacağız gibi görünüyor,” dedi.

Trump ise aynı konuda Cameron’la iyi ilişkiler kurmayı istediğini ama İngiliz politikacının da sorunları görmezden geldiğini söyledi. Söyleşinin başlarında ise Trump, Cameron’ın söyledikleri için “umurumda değil” ifadesini kullanmıştı.

Amerika, İngiltere’nin en yakın müttefiki.

“Radikal İslam ile büyük bir sorunumuz var” diyen Trump, “Dünya havaya uçuyor ve bunu İsveç’ten biri yapmıyor, yani gerçekten sorunumuz var” dedi.

Trump, Londra’nın seçilmiş ilk Müslüman Belediye Başkanı Sadiq Khan’ı da eleştirdi.

Donald Trump, “Beni tanımıyor, benle hiç görüşmedi, bence çok kaba açıklamalardı, O’na söyleyin bu açıklamaları hatırlayacağım” dedi.

Khan’ın seçilmesinin ardından Trump, Khan için istisna yapabileceğini söylemiş, Londra Belediye Başkanı da istisna kabul etmeyeceğini, Trump’ın İslam konusunda bilgisiz olduğunu kaydetmişti.

Bu arada Cameron, Trump’ın söylediklerine rağmen düşüncelerinden geri adım atmıyor. İngiltere Başbakanlık Ofisi’nden yapılan açıklamada Cameron’ın Trump’a yönelik eleştirilerini muhafaza ettiği belirtildi. Açıklamada bununla birlikte Cameron’ın “kim seçilirse seçilsin Amerika başkanıyla birlikte çalışacağı” kaydedildi.

STÜDYO VOA

Donald Trump’ın sus payı davasında yeni aşamaya geçildi – 22 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG