Erişilebilirlik

Trump: ‘Beyaz Saray Genel Sekreteri Olmaya Can Atan Birçok Kişi Var’


ABD Başkanı Donald Trump görevinden ayrılacağını açıkladığı Beyaz Saray Genel Sekreteri John Kelly’nin yerine getirmek istediği iddia edilen Nick Ayers’tan gelen olumsuz yanıtın ardından, söz konusu kadroya geçmek isteyen başka birçok isim olduğunu belirtti.

Trump Salı günü Twitter hesabından yayınladığı mesajında, “Beyaz Saray Genel Sekreterliği pozisyonuna geçmek isteyen ve bunun için rekabet eden birçok, hatta ondan fazla insan var” dedi.

Yıl sonunda Beyaz Saray’daki genel sekreterlik görevinden ayrılacak olan eski İç Güvenlik Bakanı ve emekli general John Kelly ile Trump arasında aylardır anlaşmazlık yaşanıyordu.

Kelly’nin yerine kimin getirileceğiyle ilgili spekülasyonlar devam ederken, Başkan Yardımcısı Mike Pence’in Genel Sekreteri Nick Ayers’ın ismi ön plana çıkmıştı. Ancak Ayers’ın Pazar günü bir açıklama yaparak bu yılın sonunda ailesiyle birlikte tekrar Georgia eyaletine taşınacağını belirtmesinin ardından Beyaz Saray’da arayışın hala devam ettiği yorumları yapıldı.

Konuyla yakından ilgili olduğu söylenen kaynakların verdiği bilgiye göre Cumhuriyetçi Kongre üyesi Mark Meadows, eski seçim kampanyası danışmanı David Bossie, eski New Jersey Valisi Chris Christie ve ABD Ticaret Temsilcisi Robert Lighthizer değerlendirmeye alınan isimler arasında.

Maliye Bakanı Steven Mnuchin ve Beyaz Saray bütçe direktörü Mick Mulvaney’in isimlerinin de gündeme geldiği ancak Mnuchin ve Mulvaney’in böylesi bir teklife sıcak bakmayacaklarını söyledikleri yönünde de iddialar var.

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG