Erişilebilirlik

Trump Başkan Adaylığını Garantiledi mi?


Cumhuriyetçi Donald Trump’ın fiili adaylığı resmileşti. Haber ajansı Associated Press (AP), Trump’ın başkan adaylığı için gereken delege sayısına ulaştığını duyurdu.

Associated Press’in delege sayımına göre Donald Trump, adaylığını garantiledi. Haber ajansı, Cumhuriyetçi partili bazı bağımsız delegelerin bir bölümünün, Temmuz ayındaki Cumhuriyetçi Parti Kurultayı’nda Trump’ı destekleyeceklerini açıkladı.

Destek vereceğini açıklayan Cumhuriyetçi Parti Oklahoma Eyaleti Başkanı Pam Pollard, “Bence Trump, ülkenin gidişatından memnun olmayan seçmenin nabzını yakaladı, onu desteklemekle ilgili bir sorunum yok,” dedi.

Partinin Colorado Eyalet Başkanı Steve House da AP’ye yaptığı açıklamada, Trump’ın işadamı geçmişini beğendiğini ve doğru bir ekiple başkanlığı başarabileceğini söyledi.

Trump’ın, adaylığı garantilemesi için 1237 delegeye ihtiyacı vardı ancak Cumhuriyetçiler’in yarışında tek başına kaldığı için adaylığına kesin gözüyle bakılıyordu. AP’nin hesaplaması doğru ise Trump’ın başkanlığına karşı çıkan bazı parti yetkililerinin başka aday çıkarma planı da suya düştü.

AP’ye göre Trump’ın ulaştığı delege sayısı 1238. 7 Haziran’da beş eyalette yapılacak önseçimlerde toplam 303 delegenin oyu var. Yani Trump hiç zorlanmadan bu sayının da üzerine çıkacak.

Adaylığını ilk açıkladığında ciddiye alınmayan emlak milyarderi Donald Trump, önseçimlerde 16 adayı devre dışı bırakmayı başardı. Cumhuriyetçi delegeler son kararlarını 18 Temmuz’da başlayacak ve 3 gün sürecek kurultayda verecek.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG