Erişilebilirlik

Trump Asya Ziyareti Öncesi Hawaii'deydi


Asya gezisi öncesi Hawaii’ye uğrayan Başkan Donald Trump’la, Pasifik Komutanlığı’nda gizli bilgilerin aktarıldığı bir bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Bilgilendirme toplantısı, Hawaii’nin Oahu adasındaki Hickham Hava Üssü’ne inen başkanlık uçağı Air Force One’da yapıldı.

Başkan Trump ve First Lasy Melania Trump için Hawaii’de geleneksel bir karşılama töreni düzenlendi.

Başkan daha sonra, Amerika’nın en büyük birleşik askeri komutanlığı olan Pasifik Komutanlığı merkezine doğru yola çıktı.

Başkan Trump, Pasifik Komutanlığı kumandanı Amiral Harry Harris’a, ‘Pek çok güçlü ve yetenekli asker burada görev yapıyor ve bundan dolayı minnettarız’ dedi.

Bilgilendirme sonrası Başkan Trump ve eşi, 7 Aralık 1941’de Japonya’nın saldırısına uğrayan Pearl Harbor üssüne gitti ve saldırıda batan USS Arizona gemisine çelenk bıraktı.

Başkan Trump, ‘çok önemli bir gezi’ olarak tanımladığı Asya gezisi dönüşü Hawaii’de bir gün daha geçirmek istediğini ancak Filipinler’deki Doğu Asya Zirvesi’nde daha uzun bulunmak için bu planı iptal ettiğini belirtti.

Trump 13 gün sürecek Asya ziyaretinde, Filipinler öncesi Japonya, Güney Kore, Çin ve Vietnam’a gidecek.

Başkan Trump, Asya ülkeleri liderleriyle yapacağı toplantılarda, Kuzey Kore’nin nükleer emelleri ve gelişmelerini durdurmak için zamanın azaldığını anlatacak. Amerika, Kuzey Kore’yi şu an karşılaşılan en büyük tehdit olarak tanımlıyor.

Başkan Trump’ın Ulusal Güvenlik Danışmanı H.R. McMaster, ‘Görüşmeler, ‘bu sorunu çözmek için ne yapabiliriz’e odaklanacak. Amerika, Güney Kore, Japonya ve Çin’in bu konuya çözüm bulmak için süresi azalıyor’ dedi.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG