Erişilebilirlik

Trump: “Amerikan Ordusu Barışı Korumak İçin Gerekli Kaynaklara Sahip”


Amerika Başkanı Donald Trump Asya turunun ilk durağı Japonya’da ilk olarak Amerikan askerlerine seslendi. Trump konuşmasında, Amerikan ordusunun barışı korumak ve özgürlüğü savunmak için gerekli kaynaklara sahip olduğunu söyledi.

Trump, Japonya’daki Yokota Üssü’nde Amerikan askerlerine hitaben bir konuşma yaptı. Amerika Başkanı, hiçbir ülke Amerika’nın kararlılığını hafife almamalı dedi, Amerikan ordusunun barışı korumak ve özgürlüğü savunmak için gerekli kaynaklara sahip olduğunu belirtti.

Trump, “Hiç kimse, hiçbir diktatör, hiçbir rejim Amerika’nın kararlılığını hafife almamalı” ifadesini kullandı.

Amerika Başkanı, Japonya Başbakanı Shinzo Abe ile görüşmesinin ardından da ilişkilerin ‘olağanüstü’ olduğunu söyledi.

Gün içinde iki lider golf oynamayı da ihmal etmedi. İki isme dünyanın en ünlü golf oyuncularından Hideki Matsuyama da katıldı.

Bu arada Trump Japonya’ya varmadan önce Air Force One uçağında gazetecilere yaptığı açıklamada Asya ziyareti sırasında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le görüşmeyi umduğunu kaydetti.

Trump, Asya ziyareti çerçevesinde Japonya’nın ardından Güney Kore’ye geçecek. Trump’ın Güney Kore’nin ardından durağı Çin.

Amerika Başkanı 10 Kasım’da Çin’den Vietnam’a gidecek ve Asya Pasifik Ekonomik İşbirliği Zirvesi’ne katılacak.

Vietnam’ın ardından Trump Asya gezisinin son durağı Filipinler’i ziyaret edecek ve Devlet Başkanı Rodrigo Duterte ile biraraya gelecek.

Trump, Filipinler’de Doğu Asya Zirvesi’ne de katılacak.

STÜDYO VOA

İran’ın İsrail’e saldırması ABD’de nasıl yankılandı? – 15 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG