Erişilebilirlik

Trump Amerika'yı Birleştirebilecek mi?


Trump Amerika'yı Birleştirebilecek mi?
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:18 0:00

Çok sayıda destekçisi için Donald Trump’ın muazzam seçim zaferi bir rüyadan farksız. Trump seçimi kazandığı belli olur olmaz yaptığı konuşmada uzlaşmacı bir ton sergiledi ve “Biraraya gelme, birlik olma zamanı geldi artık” dedi.

Ancak Trump’ın zaferi her yerde kutlanmıyor. Batı eyaletlerinde Oregon’dan California’ya, doğuda da New York’tan Massachusetts’e kadar birçok yerde Trump protesto ediliyor.

Ayrıca seçim sonrası, azınlıkları ve Müslümanlar’ı hedef alan saldırılar oldu. Bu konu bir süre önce bir röportajda Trump’a soruldu ve Trump, “Bunları duyduğuma üzgünüm. Yardımcı olacaksa, onlara ‘Buna son verin’ demek istiyorum” cevabını verdi.

Siyasi bölünmüşlük durumu Başkan Barack Obama’yı da kaygılandırıyor.

Protestolar devam ederken, Donald Trump yeni kabinesinin isimlerini belirliyor. Cumhuriyetçi Parti’nin başkanı Reince Priebus’u Beyaz Saray özel kalemi yapan Trump, aşırı sağ görüşleriyle tanınan tartışmalı gazeteci Steve Bannon’ı en yakın siyasi danışmanı olarak atadı.

“Trump siyasetin içinden gelen bir aday. Bir hükümet kurmasını sağlayacak geleneksel siyasi bağlantıları yok” diyen uzman John Fortier, Trump’ın ilk önemli sınavının kabinesini belirlemek olacağı görüşünde.

Uzman Molly Reynolds’a göre Donald Trump’ın ulusal uzlaştırma çabalarına katkısı, söylemlerinde kullanacağı tona bağlı olacak.

Donald Trump bakanlar kurulunu önümüzdeki haftalarda kesinleştirecek. Hükümetinin yeni üyeleri, aynı zamanda başkanlık döneminde kullanacağı tonu da belirleyecek.

STÜDYO VOA

Blinken: ''İsrail'in Refah'ta sivilleri korumaya yönelik inandırıcı bir planı yok'' - 13 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:19 0:00
XS
SM
MD
LG