Erişilebilirlik

Trump Acil Durum İlan Edecek mi?


Beyaz Saray Geçici Genel Sekteri Mick Mulvaney Başkan Donald Trump’ın Kongre olsun olmasın sınırı güven altına alacağını ve eğer zorunlu olursa bunu ulusal acil durum ilan ederek yapacağını belirtti.

Mulvaney, Beyaz Saray’ın Demokratlar’ın 3200 km’lik Amerika-Meksika sınırının yaklaşık 400 km’lik bölümüne duvar inşa edilmesine ihtiyaç olduğu konusunda uzlaşmaya başladıklarını gördüğünü belirtti.

Mulvaney, Trump’ın en çok ihtiyaç duyulan yere duvar istediğini söyledi.

Mick Mulvaney, kimsenin bir hükümet kapanması daha istemediğini, bunun istenen sonuç olmadığını ve duvarın yasayla yapılmasının daha iyi olduğunu söyledi.

Mulvaney, bununla birlikte Trump’ın Kongre ya da Kongre’siz sınırı güven altına alacağını ve zorda kalırsa bunu ulusal acil durum ilan ederek yapacağını kaydetti.

Mulvaney bu açıklamaları Fox News’a yaptı.

Demokrat Batı Virginia Senatörü Joe Manchin de Fox News’a yaptığı açıklamada uzmanları dinleyeceklerini belirtti, “doğru yolu bulmamız için bize yardım edin” dedi.

Manchin, Trump’ın duvar önerisi yasa tasarısına Senato’da destek veren tek Demokrat üye olmuştu.

Trump ve Kongre’nin uzlaşmasıyla bazı hükümet aktiviteleri Cumartesi günü yeniden çalışmaya başlamıştı. Trump ve Demokratlar’ın duvar inşasıyla ilgili bütçede anlaşamaması üzerine Amerika’da hükümet kısmen 22 Aralık’ta kapanmıştı.

Kapanmadan 800 bin kamu çalışanı etkilenmişti.

Trump ve Kongre uzlaşması 3 haftalık. 3 haftanın sonunda iki taraf anlaşamassa hükümetin kısmen kapanma ihtimali yine bulunuyor ya da Trump ulusal acil durum ilan edip istediği bütçeyi alma yoluna gidebilir.

Trump, Amerika-Meksika sınırına inşa edilmesini istediği duvar için 5.7 milyar dolar talep ediyor.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG