Erişilebilirlik

Trump ABD-Meksika Sınırına Gidecek


‘Duvar anlaşmazlığı’ nedeniyle hükümetin kısmen kapanması krizi devam ederken Başkan Donald Trump bu hafta içinde ABD-Meksika sınırını ziyaret etmeye hazırlanıyor.

Konuyla ilgili açıklama Beyaz Saray sözcüsü Sarah Huckabee Sanders tarafından yapıldı.

Sanders, Başkan Trump’ın Perşembe günü yapacağı ziyaret sırasında “ulusal güvenlik ve insani krizin ön saflarında yer alanlarla biraraya geleceğini” belirtti. Sanders, ziyarete ilişkin yakında daha fazla ayrıntı paylaşacaklarını kaydetti.

Trump, Meksika sınırına inşa etmek istediği duvar için 5 milyar doların üzerinde bütçe talebinde ısrarını sürdürüyor.

Bu konuda Demokratlar’la anlaşmaya varılamaması nedeniyle kaynakları kesilen bazı bakanlıklar ve federal daireler iki haftayı aşkın süredir kapalı. İki taraf arasında müzakereler devam ediyor ancak krizin yakın zamanda çözüleceği yönünde şu anda bir işaret yok.

Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, Maliye Bakanlığı’ndan başlayarak, gelecek günlerde kapalı bakanlıklar ve daireleri tekrar açmak için ayrı ayrı tasarılar geçirmeye başlamayı planlıyor.

Bu arada Başkan Donald Trump, sınır güvenliği konusunda Salı akşamı canlı yayında Amerikan halkına hitap edeceğini açıkladı. Trump Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, "Güney sınırımızdaki insani ve ulusal güvenlik krizi konusunda ulusumuza hitap edeceğimi size duyurmaktan memnuniyet duyuyorum" ifadesini kullandı.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG