Erişilebilirlik

Trump 2020 Seçim Kampanyasına Başlıyor


Amerika’nın yeni başkanı Donald Trump, görevine başlayalı daha bir ay olmasına rağmen bir sonraki başkanlık seçimleri için çalışmalara başlıyor.

Başkan Donald Trump, Boeing uçak yapım firmasıyla görüşmek üzere Cuma günü Güney Carolina’daydı.

2016 seçimlerinde, Güney Carolina eyaletini büyük farkla kazanan Trump, Boeing çalışanlarına, amacının işgücünü Amerika’da tutmak olduğunu söyledi. Kısa bir süre önce, sendikalaşmak istemediklerine karar veren Boeing çalışanları, Trump’ın bu sözlerine alkışlarla destek verdi.

Bir süre önce, Amerika başkanlarını taşıyan ‘Air Force One’ uçağını yeniden inşa edecek olan Boeing firmasını, çıkardıkları yüksek maliyet hesabından dolayı eleştiren Trump, konuşmasında “Boeing’i ile hala bu konuda anlaşmaya varmaya çalışıyoruz” diyerek de espri yaptı.

Beyaz Saray yetkilileri, Donald Trump’ın seçim kampanyası komitesinin Cumartesi günü Florida’da bir miting düzenleyeceğini açıkladı. Donald Trump’ın, 2020 Başkanlık Seçimleri için çalışmalarına 20 Ocak’ta, başkanlık yemin töreninin yapıldığı gün başladığı belirtiliyor.

Florida’da yapılacak miting hakkında hafta içi konuşan Trump, “Çok büyük bir kalabalık orada olmak istiyor” dedi.

Trump şimdiden 2020 seçimlerine hazırlanıyor ancak Trump’ın Beyaz Saray’da geçirdiği ilk ay, pek çokları tarafından ‘kaos’ olarak tanımlanıyor. Aday gösterdiği bakanların onay süreci sancılı geçen Trump’ın Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn de, Rus Büyükelçi ile görüşmesi konusundan çelişkili ifadeler vermesi üzerine istifa etmişti. Beyaz Saray’ın “muhalefet partisi” olarak nitelediği basın ile de Donald Trump oldukça çatışmalı bir ilişki içinde.



STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG