Erişilebilirlik

Trump’ın 2020 Sloganı: ‘Amerika’yı Güçlü Tut’


“Vatanseverlik hareketimiz ilk günden beri saldırı altında.” Amerika Başkanı Donald Trump’ın 2020 başkanlık kampanyasını resmen başlattığı Florida’nın Orlando kentindeki mitingde sahneye çıktıktan kısa süre sarf ettiği bu sözler oldu.

Trump bu sözlerle 2016 başkanlık kampanyasını odağında kurduğu ‘Önce Amerika’ söylemini 2020 kampanyasında da sürdüreceğinin işaretini verdi.

CNN yuhalandı, yayınını kesti

Aslında bu sözler öncesinde konuşmasının yaklaşık ilk dört dakikasını medya eleştirilerine ayırdığı gözlendi. Karşısındaki gazetecileri göstererek ‘bu arada çok fazla yalan haber medyası var orada’ sözleri üzerine kalabalık ‘berbat CNN’ sloganları atmaya başladı. Başkan Trump’ın sık sık polemiğe girdiği Amerikan CNN kanalı 6. dakikasında Trump’ın konuşmasını canlı yayınlamayı kesti.

Başkan Yardımcısı Mike Pence’in yaptığı konuşmanın ardından eşi Melania Trump’ın sahneye çağırdığı Başkan Donald Trump’ın gündeminde Rusya soruşturması, Meksika sınırına duvar ve göçmenlik gibi konular vardı.

“Demokratlar ülkemizi yok etmek istiyor”

Trump’ın 2020 seçim kampanyasını resmen başlattığı Orlando’daki 20 bin kişi kapasiteli salonun tamamının dolu olduğu gözlendi. 29 seçici delegenin bulunduğu Florida eyaleti 2020 başkanlığına giden yolda Trump için hayati önem taşıyor. ABD Başkanı, “İkinci yuvam, hatta ilk memleketim bile diyebiliriz” sözleriyle bu eyalete verdiği önemi vurguladı.

Yönetiminin “yasadışı cadı avı” benzetmesi yaptığı Rusya soruşturması nedeniyle 2,5 yıldır kuşatma altında olduğunu söyleyen Trump, “Demokratlar ülkemizi yok etmek istiyor” diye konuştu. Hillary Clinton’ın hakkındaki mahkemeye çağrılma kararı olmasına rağmen 33 bin e-postasını sildiği iddiasını bir kez daha gündeme getiren Trump, “Eğer hakkımda mahkeme celbi olduğu halde ben bir tek e-postamı dahi silseydim elektrikli sandalyeye yollarlardı” diye konuştu.

Yeni Slogan: Amerika’yı Güçlü Tut

Amerika Başkanı seçim kampanyasını resmen başlatmadan kısa süre önce Twitter’dan verdiği mesajlarda belgesi olmayan, yani yasadışı yollarla ülkeye gelen göçmenlerin hızlı bir şekilde sınırdışı edileceğini söylemişti. Miting konuşmasında bu konuda fazla ayrıntı vermeyen Trump, Meksika sınırına inşa etmeyi planladığı duvarın hızla sona ereceğini ve bir yıl içinde 640 kilometre uzunluğundaki duvarın tamamlanacağını vaat ederek, duvarın dizaynını değiştirdiğini, daha güçlü daha büyük bir duvarı daha ucuza mal edeceğini söyledi.

Donald Trump
Donald Trump

“Amerika’yı Yeniden Güçlü Yap”sloganını ülke siyaset tarihindeki en güzel slogan olarak niteleyen Trump ülkesi için birkaç kez ‘Mega Ülke’ sözünü kullandı ve kalabalığa 2020 kampanya sloganını 2016’dan bir adım öteye taşıyarak “Amerika’yı Güçlü Tut” olarak belirlediklerini ilan etti.

Trump kampanyasını anketlerde yer alan kamuoyu destek oranlarının düşük olduğu bir dönemde başlattığı yorumlarına da bir benzetmeyle yanıt verdi. Tarihte sadece bir Amerika başkanının kamuoyu destek oranının kendisininkini geçtiğini, onun da ABD’nin ilk ve kurucu başkanı George Washington olduğunu savundu. “George’un destek orası yüzde 100’dü, ne söylersem söyleyeyim onu geçemem” dedi.

  • 16x9 Image

    Mehtap Çolak Yılmaz

    Mehtap Çolak Yılmaz, 1997 yılında Star Haber’de başladığı televizyon haberciliğine, 2000 yılında ATV Haber’le devam etti. Avrupa ve Ortadoğu başta olmak üzere dünyanın birçok bölgesinde haber takip etti, söyleşiler ve canlı yayınlar yaptı. 2003 yılında iki ay boyunca Irak’ın işgalini Bağdat ve Kuzey Irak’tan takip etti. 2005 yılında  ATV Haber Washington Temsilcisi olarak mesleğine Amerika’da devam eden Yılmaz, 2012 yılından bu yana da Amerika’nın Sesi’nde çalışıyor.

STÜDYO VOA

Biden Yönetimi ve İsrail arasında ilişkiler geriliyor mu? – 9 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG