Erişilebilirlik

Türkiye’de Protestolar Devam Ediyor


Türkiye genelindeki hükümet karşıtı protestolar devam ederken İstanbul ve Ankara’da göstericiler polisle çatıştı

İstanbul’da polis, önceki günlerde olduğu gibi protestocu grupları dağıtmak için göz yaşartıcı gaz kullanırken, göstericiler bazı sokaklara barikt kurmak için için tuğla ve çeşitli malzemeler kullandı.

Yaklaşık 250 bin kişiyi temsil eden sendika, polisin göstericilere sert müdahelesini protesto etmek için Salı gününden itibaren iki günlük greve gidileceğini açıkladı.

Cuma gününden beri Ankara ve diğer şehirlerde yürüyen binlerce kişi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı, laik bir ulus üzerine İslami görüşlerini empoze etmekle suçluyor.

Pazartesi günü konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ülkeye sükunetinin geri geleceğini belirtirken, protestocuların teröristlerle kol kola yürüdüklerini ve çoğu Türk’ün onlara destek vermediğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ise, sokaktakilerin protesto haklarını savundu ve sükunet çağrısında bulundu.

Başkent Washington’da ise Beyaz Saray sözcüsü Jay Carney, polis tarafından aşırı güç kullanımına dair haberlerden kaygılı olduklarını ifade ederek, taraflara şiddeti önleme çağrısında bulundu. Sözcü ayrıca, barışçıl protesto hakkının demokrasilerin en temel hakkı olduğunu vurguladı.

STÜDYO VOA

Uluslararası yatırımcılar Türk ekonomisinden güvence bekliyor – 17 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:50 0:00
XS
SM
MD
LG