Erişilebilirlik

Trablus’ta Beş Büyük Patlama Duyuldu


Trablus’ta Beş Büyük Patlama Duyuldu
Trablus’ta Beş Büyük Patlama Duyuldu

NATO uçaklarının operasyon düzenlediği Trablus’ta beş büyük patlamanın duyulduğu haber veriliyor.

Ardarda gelen ve öncekilerden daha ağır olan bombardımandan sonra NATO uçaklarının, Kaddafi güçlerine ait cephaneliğin bulunduğu Zintan kasabasına saldırı düzenledikleri bildirildi.

Misrata’da ise, isyancılar Kaddafi güçlerine karşı üstünlük sağlarken, kente gıda ve yardım malzemesi taşıyan bir Kızılhaç gemisi limana yanaştı. Geminin çok sayıda bebek maması ile tıbbi malzeme taşıdığı bildirildi.

Bu arada, BM yetkilileri Libya’dan kaçmaya çalışan mültecilerin bindiği bir geminin Cuma günü battığını açıkladı.

İnsan Hakları Konseyi yetkilisi Salih Kurdi, Amerika’nın Sesi’ne yaptığı açıklamada İtalya’ya gitmek üzere Trablus’tan ayrılan geminin Libya açıklarında battığını söyledi. 600 mülteciyi taşıyan gemide kaç kişinin öldüğü henüz bilinmiyor.

Geminin kayalara çarparak alabora olduğunu açıklandı. Salih Kurdi, mültecilerden bazılarının İtalyan sahil koruma gemileri tarafından kurtarıldığını bildirdi.

Kurdi ayrıca Libya’dan İtalya’ya kaçan daha küçük bir teknenin 16 gün açık denizde kaybolduktan sonra Pazartesi günü karaya vurduğunu açıkladı. Teknedeki 72 yolcudan çoğunun açlık ve susuzluktan öldüğü belirtildi.

İngiliz The Guardian gazetesi ise, NATO’ya ait bir uçak gemisinin, kaybolan tekneyi gördüğü halde yardım etmediğini bildirdi. Gazetenin haberine göre, ölümcül yolculuktan kurtulan görgü tanıkları, NATO birliklerinin kendilerini gördüklerini ancak yardım etmediklerini söyledi.

NATO ise, tamamı Afrikalı olan mültecilere yardım etmediği iddialarını reddediyor.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG