Erişilebilirlik

Trablusgarp Dün Gece Patlamalarla Sarsıldı


Trablusgarp Dün Gece Patlamalarla Sarsıldı
Trablusgarp Dün Gece Patlamalarla Sarsıldı

Libya’nın başkentinde, Devlet Başkanı Muammer Kaddafi’nin sığınağının bulunduğu Bab el Aziziye’de, en az yedi büyük patlama işitildi.

Görgü tanıklarına göre, Trablusgarp’ta, Kaddafi ailesine ait başka tesislerden de patlama sesleri geldi.

Bu arada, başkentin 50 kilometre doğusunda bulunan Zlitan’da asilerle Kaddafi’ye bağlı askeri birlikler arasında çatışmalar devam ediyor.

Hükümet sözcüsü Musa İbrahim, asilere hava desteği veren NATO’yu ağır bir dille kınadı. Sözcü İbrahim’in erkek kardeşinin NATO hava saldırısında öldüğü yolunda doğrulanamayan haberler alınmıştı.

Trablusgarp’a 50 kilometre uzaktaki Zaviya ile Sabratha’da, yeni çatışmalar çıktı. Asiler dün Zaviye’deki son rafineriyi de ele geçirdiklerini bildirmişti.

Bu arada Kaddafi hükümeti ateşkes çağrısında bulundu. Başbakan Bağdadi Mahmudi, gazetecilere yaptığı açıklamada, NATO’yu sivillere saldırmakla suçladı.

Öte yandan asilerin Trablusgarp çevresindeki çemberi daraldıkça başkentteki yabancıların durumu da giderek kötüleşiyor. Uluslararası Göç Organizasyonu adlı örgüt (The International Organization for Migration) Trablusgarp’da mahsur kalan yabancıları tahliye etmek için yeni bir girişim başlattı.

Asilerin Zaviye’ye girişi:

XS
SM
MD
LG