Erişilebilirlik

Topçu ve Hava Saldırılarında Yüzün Üzerinde IŞİD Militanı Öldürüldü


Kilis sıklıkla sınırın öbür tarafından gelen IŞİD füzelerine ya da top mermilerine hedef oluyor
Kilis sıklıkla sınırın öbür tarafından gelen IŞİD füzelerine ya da top mermilerine hedef oluyor

Genelkurmay, sınırın Suriye tarafına Türk topçuları ve koalisyon uçaklarının düzenlenen operasyonlarda en az 104 IŞİD üyesinin öldüğünü bildirdi.

Anadolu Ajansı’nın haberine göre Kilis’in Elbeyli ilçesi ve sınırdaki iki karakola yönelik roket ve topçu saldırısı düzenleyen IŞİD’in mevzilerine Fırtına obüsleri, çok namlulu roketatarlar ve tanklarla karşılık verildi. Koalisyon uçakları da aynı mevzileri havadan bombaladı.

Ajans ayrıca koalisyon uçaklarının Suriye’de IŞİD tarafından karargah olarak kullanılan yedi binayı bombaladığını bildirdi.

Bu yıl içinde Kilis’te 21 kişi, Suriye tarafından gelen füze ve top mermilerin düşmesi sonucu hayatını kaybetti. Türkiye IŞİD’in sınır ötesi saldırılarına sınırdan topçu ateşiyle karşılık veriyor.

Bu ayın başında Türk topçusunun benzer bir saldırısında 55 IŞİD militanının öldürüldüğü açıklanmıştı.

Öte yandan IŞİD militanları, Halep ilindeki saldırılarını sürdürüyor. Militanlar Esat karşıtı muhalefet güçlerine ulaşan ikmal yollarını kesmiş durumda.

IŞİD’in son iki yıl içindeki en büyük ilerlemelerinden biri olan bu saldırıların büyük bir çoğunluğu Türkiye sınırına çok yakın bölgelerde düzenleniyor.

Dün (Cuma) IŞİD militanları altı köyü ele geçirmiş ve cihatçı örgütün yaklaşması yüzünden bir hastane tahliye edilmişti.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG