Erişilebilirlik

TL'nin Rekor Değer Kaybı Sürüyor


Türk Lirası son dönemde uygulanan para politikası nedeniyle değer kaybını sürdürüyor. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın dünkü faiz indirim kararının ardından TL bugün de ABD Doları karşısında bir günde yaklaşık yüzde 8 değer kaybetti.

Bu sabah güne 15,71 TL seviyesinden başlayan Dolar/TL kuru gün içinde 17,14'ü’ geçti. Benzer şekilde Euro da 17,81 TL seviyesinden güne başladıktan sonra 19,43'ün üzerini gördü. Dün Merkez Bankası’nın bir puanlık faiz indirimi kararının ardından gün içinde 15,74 seviyesini gören Dolar/TL kuru bugün dünkü rekor seviyesini de aştı.

Merkez Bankası öğle saatlerinde TL'deki aşırı oynaklık nedeniyle piyasaya dolar satarak müdahalede bulundu. Müdahaleye ilişkin açıklamada "Döviz kurlarında görülen sağlıksız fiyat oluşumları nedeniyle piyasaya satım yönünde doğrudan müdahale edilmektedir" denildi.

Merkez Bankası'nın müdahalesinin ardından Dolar/TL kuru gün içindeki zirve noktası olan 17,14 seviyesinden 16,30 seviyelerine kadar geri çekildi.

Kurlardaki artışla birlikte altın fiyatları da benzer yükselişle seyrediyor. Gram altın fiyatı da döviz kurlarına paralel şekilde yüzde 8 civarında yükseldi. Güne 910 TL seviyesinden başlayan gram altın fiyatı gün içerisinde 979 TL’ye kadar yükseldi.

Türk Lirası’nın ABD Doları karşısındaki kaybı yılbaşından bu yana yüzde 120’yi aştı. Geçen yıl bugün bir ABD Doları 7,74 TL’den işlem görürken Euro da 9,50 TL seviyelerindeydi.

STÜDYO VOA

ABD’nin inşa ettiği geçici liman üzerinden Gazze’ye yardım sevkiyatı başladı - 17 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG