Erişilebilirlik

Tibet’in Çinli Yöneticisi İletişim Araçlarını Yasaklamak İstiyor


Çin Komünist Partisi’nin Tibet’teki başkanı Çen Quanguo halkın işgale direnişini kırmak için internet ve cep telefonlarının yasaklanmasını istedi.

Çin Komünist Partisi’nin Tibet’teki başkanı Çen Quanguo halkın işgale direnişini kırmak için internet ve cep telefonlarının yasaklanmasını istedi.

Çen, devlete ait Tibet gazetesine verdiği demeçte, istikrardan daha önemli bir şey olmadığını savunuyor ve barış ve huzuru tehdit edecek hareketlerin daha tomurcukken ezilmesi gerektiğini belirtiyor.

Çinli yetkili, güvenlik kuvvetlerinin Tibetlilerin sürgündeki lideri Dalay Lama’ya sadık düşman grupları yok edeceklerini de vurguladı.

Pekin hükümeti son bir yıl içinde şiddet eylemlerine sahne olan Tibet’e geçen ay eski bir polisi vali olarak atamıştı. Liu Zuoming’in 30 yıl emniyet teşkilatında çalıştığını bildirdi.

Tibet’te Çin işgalini protesto amacıyla son bir yıl içinde çoğu keşiş, erkek ve kadın 20 Budist kendini yaktı. Çin hükümeti eylemi terörizm olarak niteliyor ve Tibetlilerin sürgündeki lideri Dalay Lama’yı gençleri buna teşvik etmekle suçluyor. 1959 yılından beri yurt dışında yaşayan Dalay Lama suçlamayı reddediyor.

Çin polisi, Tibetli ozan ve yazar Tsering Woeser’in bugün Pekin’de Hollanda Büyükelçisinin kendisine verdiği kültür ödülünü kabul etmesini de önledi.


STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG