Erişilebilirlik

THY’nin Pakistan Havayolları ile Yaptığı Ön Anlaşma İptal


THY’nin Pakistan Havayolları ile Yaptığı Ön Anlaşma İptal
THY’nin Pakistan Havayolları ile Yaptığı Ön Anlaşma İptal

Pakistan Hava Yolları (PIA) ile Türk Hava Yolları (THY) arasında yapılan ön anlaşma PIA çalışanlarının protestosu nedeniyle iptal edildi.

PIA çalışanlarının 4 gündür devam eden grevi, taleplerinin karşılanması üzerine sona erdi. PIA’nın iptal edilen seferlerinin gece yarısından itibaren başlaması bekleniyor.

Göstericilerin talebi üzerine havayolları müdürü Ayaz Harun istifasını sundu, işlerinden çıkarılan çalışanların da yeniden işe alınacağı belirtildi.

Pakistan Havayolları adına açıklama yapan sözcü grevin başladığı Salı gününden bu yana 250 uçuşun iptal edildiğini söyledi.

Pakistanlı pilotlar ve havayolu çalışanları, Avrupa ve Amerika’ya uçuşları Türk Hava Yolları ile paylaşmayı öngören ön anlaşmaya karşı çıkmıştı.

Türk Hava Yolları ile rota paylaşımı anlaşması Pakistan havayollarının tasarruf etmesine imkan vermeyi amaçlıyordu. Ancak çalışanlar bu anlaşmanın iş ve maaş kesintisine yol açmasından endişe ediyordu. Pakistan’ın ulusal havayolu şirketi PIA’nın 2010 yılında 80 milyon dolar zarar ettiğini açıklaması, ülkede uzun süre tartışma konusu olmuştu. PIA yönetimi geçen ay aldığı bir kararla yüzde 30 küçüleceğini açıklamıştı.

XS
SM
MD
LG