Erişilebilirlik

Temsilciler Meclisi Teşvik Paketini Bugün Oyluyor


Temsilciler Meclisi Başkanı Demokrat Partili California temsilcisi Nancy Pelosi
Temsilciler Meclisi Başkanı Demokrat Partili California temsilcisi Nancy Pelosi

Temsilciler Meclisi, Senato'nun kendi versiyonunu kabul ettiği 1,9 trilyon dolarlık Corona virüsü teşvik paketini Çarşamba günü oylamaya hazırlanıyor.

Tasarı, Salı günü Senato’dan Temsilciler Meclisi’ne gönderildi.

Temsilciler Meclisi çoğunluk lideri Steny Hoyer, tasarının Çarşamba günü sabah 09.00’dan itibaren ele alınacağını bildirdi. Paket, Temsilciler Meclisi’nde onaylanmasının ardından Başkan Joe Biden’a imzalaması için gönderilecek. Biden’ın imzasıyla tasarının bu haftanın ilerleyen günlerinde yasalaşması bekleniyor.

Teşvik paketi, ABD’de 1960’lı yıllardan bu yana alınan en geniş kapsamlı yoksullukla mücadele önlemlerini içeriyor.

Senato, Başkan Joe Biden'ın 1,9 trilyon dolarlık Corona virüsü yardımlarını içeren teşvik paketini Cuma günü başlayan ve kapalı kapılar ardında saatlerce süren müzakerelerin ardından Cumartesi günü 49'a karşı 50 oyla kabul etmişti.

Teşvik paketinin Senato’ya gönderilen ilk versiyonunda asgari ücretin saatte 15 dolara yükseltilmesi ve ek işsizlik yardımlarının süresinin 29 Ağustos’a kadar uzatılması gibi maddeler de vardı. Ancak Senato paketin kendi versiyonunda bu maddeleri eledi ya da değiştirdi.

Asgari ücretin arttırılması maddesi teşvik paketinin Senato versiyonundan çıkartılırken ek işsizlik yardımının miktarının haftada 400 dolardan 300 dolara indirilmesi, ancak 29 Ağustos yerine 6 Eylül’e kadar sürdürülmesi maddeleri yer aldı. Tasarının ilk versiyonu Temsilciler Meclisi’nden hiçbir Cumhuriyetçi Partili üyenin desteği olmadan geçmişti.

İki ılımlı Demokrat, Cumhuriyetçiler’e katılarak paketin bu versiyonuna karşı oy kullanmıştı. Meclis’teki ilk oylamada Cumhuriyetçiler’in yanında yer alan Oregon temsilcisi Demokrat Kurt Schrader, Pazartesi günü yaptığı açıklamada Senato’da yapılan değişikliklerin ardından tasarıya oy vereceğini bildirdi.

Salgının başında Corona virüsü teşviklerini destekleyen Cumhuriyetçiler, Başkan Biden’ın desteklediği bu paketi, maliyeti çok yüksek olduğu gerekçesiyle eleştiriyor.

Beyaz Saray Basın Sözcüsü Jen Psaki, günlük basın toplantısında, pakette bazı değişiklikler olsa da tasarının Biden’ın başlangıçtaki önerilerinin temelini koruduğunu belirtti.

STÜDYO VOA

Uluslararası yatırımcılar Türk ekonomisinden güvence bekliyor – 17 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:50 0:00
XS
SM
MD
LG