Erişilebilirlik

Terör Saldırıları Turizm Beklentilerini Düşürüyor


Terör Saldırıları Turizm Beklentilerini Düşürüyor
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:03:15 0:00

Uzmanlar, Türkiye’de ardı ardına yaşanan terör olaylarının, ülke ekonomisinde önemli bir paya sahip olan turizm gelirini olumsuz etkileyebileceğinden kaygılı.

Taksim'de intihar saldırısının düzenlendiği alanda, saldırıdan birkaç gün sonra yapılan anma törenine katılan Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Genel Sekreteri Çetin Gürcün, terör saldırılarının turizmi hedef aldığının altını çizdi ve “Turizmin olumsuz etkilenmemesi mümkün değil” diye konuştu.

Çetin Gürcün, zaten Rusya ile başlayan diplomatik krizin, turizme olumsuz bir etki yaptığını, üst üste yaşanan terör saldırılarının da Türkiye’deki güvenlik algısını olumsuz etkilediğini, bütün bu olayların Türkiye’ye yönelik turizm taleplerini daralttığını belirtti.

‘Güvenlik herkesin önceliği’

TÜRSAB Genel Sekreteri Gürcün, insanların turizm amaçlı seçtikleri bölgelerde öncelikli olarak beklentisinin “güvenlik ve huzur” olduğunu belirtti. İnsanların güvenlikten sonra, otelin kalitesine, fiyatına ve bölgesine baktığına dikkat çeken Gürcün, güvenliğin olmadığı bir ortamda turizmin etkilenmemesinin mümkün olmadığını söyledi.

2015 verilerine göre turizm gelirlerinin, Türkiye’nin ihracatının %21,7’sini, dış ticaret açığının ise %49,7’sini kapattığına değinen TÜRSAB Genel Sekreteri, 34 milyar dolarlık getirisi ve yaklaşık 40’a yakın sektöre doğrudan katkı sağlaması ile turizmin, Türkiye ekonomisinde önemli bir sektör olduğunu vurguladı. Gürcün, bu verilerin, yaşanan terör olaylarından olumsuz etkileneceğini ve sıkıntı yaratacağını da sözlerine ekledi.

‘Rusya tek yanlı karar aldı’

Türkiye’nin turizm gelirlerinde önemli bir paya sahip olan Rusya ile yaşanan gerilimin bir an önce diplomatik yollarla çözüme kavuşmasını dilediklerini ifade eden Çetin Gürcün, iki ülke arasında uzlaşmaya varılmasını, Rusya’nın Türkiye tur paketlerinin satışını yasaklama uygulamasını da kaldırmasını arzu ettiklerini ifade etti.

Türkiye Otelciler Birliği Başkanı Timur Bayındır da, terörizmin amacının, insanların dolaşma özgürlüğünü ve tatil yapma özgürlüğünü kısıtlamak olduğunu söyledi. etti. Bayındır, insanların yaşanan bu terör olayları karşısında dik durmaları ve normal hayatlarını yaşamaları gerektiğini vurguladı.

Terör olaylarının turizm açısından ekonomik bazı sıkıntıları beraberinde getireceğine dikkati çeken Bayındır, hayati meseleler karşısında bu tarz sıkıntıların ikinci planda olduğunun altını çizdi.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG