Erişilebilirlik

Temsilciler Meclisi İstihbarat Komisyonu Trump’tan Kanıt İstiyor


Temsilciler Meclisi İstihbarat Komisyonu, Başkan Donald Trump’a dinlendiği iddiasını kanıtlaması için bugüne kadar süre verdi. Trump, New York’ta kendi adıyla anılan binadaki telefonlarının geçen yılki seçim kampanyası sırasında dinlendiğini iddia etmişti.

Trump geçen hafta Twitter hesabından eski Başkan Barack Obama’nın Trump Tower’da telefonları dinlettiğini iddia etmiş, bununla birlikte kanıt sunmamıştı.

Komisyon başkanı Cumhuriyetçi Devin Nunes ve komisyonun kıdemli üyesi Demokrat Adam Schiff, Trump’a mektup göndererek dinlenme iddiası için kanıt sunmasını istedi.

Eski Başkan Obama’nın sözcüsü Trump’ın suçlamalarını yalanladı. Başkan Trump’ın tweetlerinden bu yana konuyla ilgili yorum yapmış değil.

Cumhuriyetçi Parti’nin ağır toplarından Arizona Senatörü John McCain de dün CNN televizyonuna verdiği demeçte “Başkanın iki seçeneği var, ya iddiasını geri çekecek ya da Amerikan halkının hak ettiği bilgiyi sağlayacak. Çünkü eğer selefi hukuku çiğnediyse, Başkan Obama hukuku çiğnediyse, burada ciddi bir konu var demektir” dedi.

McCain, suçlamaların doğru olduğuna inanması için neden olmadığını da belirtti.

Amerikan yasalarına göre Başkan birinin dinlenmesini emredemiyor. Telefon dinlemek için federal mahkeme kararı gerekiyor ve bunun için suç şüphesi gibi gerekçelere ihtiyaç var. Beyaz Saray, geçen hafta Trump’ın suçla ilgili soruşturma altında olmadığını, bundan dolayı da yasal zeminde telefonlarının dinlenmesini gerektirecek birneden olmadığını doğruladı.

McCain ayrıca Trump’ın yardımcılarıyla Rusya arasındaki iddiaların da açığa kavuşturulması gerektiğinin mesajını verdi.

McCain, Rusya ve Vladimir Putin ile ilişkiye dair daha fazla beklenti olduğunu kaydetti ve Amerikan halkının bu konuyla ilgili bütün cevapları almadığını vurguladı.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG