Erişilebilirlik

Nadler'dan Barr’a Uyarı


Temsilciler Meclisi Adalet Komisyonu Başkanı Demokrat Jerrold Nadler, komisyona ifade vermeyi reddeden Adalet Bakanı William Barr’dan Mueller raporunun redakte edilmemiş halini yayınlaması adına müzakere için bir kez daha iyi niyet göstereceğini kaydetti.

Nadler bununla birlikte Barr’la müzakerelerin başarısız olması halinde komisyonun Adalet Bakanı’nın Kongre’yi hor gördüğü değerlendirmesinde bulunacağını kaydetti. Nadler Barr’ın müzakere için önünde birkaç günü olduğunu da belirtti.

Barr, Adalet Komisyonu’na bugün vermesi öngörülen ifadeyi iptal etmişti. Barr, Adalet Komisyonu Başkanı Nadler’la usule ilişkin anlaşmazlık yaşamıştı. William Barr Çarşamba günü Senato Adalet Komisyonu’na Mueller raporuyla ilgili ifade vermiş ve Başkan Donald Trump’ı savunmuştu.

Barr’ın Trump’ı savunması Demokratlar’ın tepkisini çekmişti. Birçok Demokrat Barr’ı istifa etmeye çağırmıştı.

Barr, Mueller raporu konusunda kamuoyunu yanlış bilgilendirmekle suçlanıyor.

Rusya soruşturmasını yürüten özel savcı Robert Mueller 22 ay süren çalışmasını 22 Mart’ta Adalet Bakanı Barr’a sunmuştu.

Barr 2 gün sonra soruşturmanın önemli bulgularını kendi değerlendirmesiyle kamuoyuyla paylaşmıştı.

Barr’ın Senato Adalet Komisyonu’na ifadesinden önce Mueller’ın 24 Mart'ta Adalet Bakanı’na soruşturmanın içeriğinin tam olarak kamuoyuna yansıtılmadığı yönünde görüş belirttiği bir mektup gönderdiği ortaya çıkmıştı.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG