Erişilebilirlik

Temmuz Ayında İş Piyasası Umut Verdi


Amerika'da 13 milyon kişi hala işsiz
Amerika'da 13 milyon kişi hala işsiz
Amerika’da ulusal işsizlik oranındaki artışın sürmesine rağmen iş piyasasının Temmuz ayında biraz düzeldiği açıklandı.

Çalışma Bakanlığı’na göre, işsizlik rakamlarında Şubat ayından buyana devam eden artıştan sonra olumlu sayılabilecek bir gelişme oldu, geçen ay 163 bin kişi iş buldu.

Uzun zamandır işsiz olan 163 bin kişinin iş bulmasına karşın, Temmuz ayında ülkedeki işsizlik oranı yüzde 8.3’e çıktı. Daha önce işsizlik oranı yüzde 8.2 idi. Amerika’da işsizlik oranı 42 aydır yüzde 8’in üstünde seyrediyor ve Amerika 1930’lardan buyana görülen en kötü ekonomik durgunluğu yaşıyor.

Geçen ay yaklaşık 170 bin kişinin iş bulmasına karşılık, 13 milyon kişi hala işsiz. Dünyanın en büyük ekonomisi olan Amerika’da ekonomik duraklama Nisan-Haziran döneminde yüzde 1.5’e düştü.

Ekonominin durumu, başkanlık seçim kampanyasının da bir numaralı konusu. Cumhuriyetçi aday Mitt Romney, ekonomik krizden Demokrat Başkan Barack Obama’yı sorumlu tutuyor. Başkan Obama ise göreve başlamasından önce Cumhuriyetçi Parti’nin aldığı ekonomik kararların ülkeyi ekonomik krize soktuğunda ısrar ediyor.

Romney, Temmuz ayında işsizlik oranının arttığı yolundaki haberlere tepki gösterdi ve durumun orta halli aileler için ağır bir darbe olduğunu savundu, Amerika’nın daha iyi durumda olması gerektiğini söyledi.

Beyaz Saray Ekonomi Danışmanı Alan Krueger ise 163 bin kişinin iş bulduğu yolundaki haberlerin, Amerikan ekonomisinin iyileşmeye başladığının kanıtı olduğunu bildirdi.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG