Erişilebilirlik

Telaviv'de Silahlı Saldırı


Telaviv’de iki Filistinli silahlı saldırganın Savunma Bakanlığı yakınındaki bir çarşıda sivillere ateş açması sonucu en az dört kişi hayatını kaybetti, beş kişi yaralandı.

İsrail polisi otomatik silahların kullanıldığı saldırıyı ‘terör eylemi’ diye niteledi.

Gözaltına alınan saldırganlardan bir tanesinin polisle girdiği çatışmada yaralandığı ve hastanede tedavi gördüğü bildirildi.

Saldırganların el Halil’de yaşayan iki kuzen olduğu belirtiliyor.

Olay sırasında Moskova’daki resmi ziyaretinden yeni dönen İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, alelacele güvenlik kabinesini topladı. Toplantıya İsrail’in yeni Savunma Bakanı Avigdor Lieberman da katıldı.

Amerika Dışişleri Bakanlığı saldırıyı en sert dille kınadığını açıkladı, saldırının masum sivilleri hedef alan korkunç ve korkakça bir eylem olduğunu bildirdi.

Saldırının düzenlendiği Sarona çarşısı, Telaviv’in merkezinde popüler bir alışveriş ve yemek mekanı olarak biliniyor. İsrail televizyonlarında yayınlanan güvenlik kamerası görüntüleri, akşam yemeğine gelen sivillerin ateş açılması üzerine masaları ve sandalyeleri devirerek panik halinde kaçışlarını gösterdi.

İyi giyimli oldukları ve kravat taktıkları gözlenen silahlı saldırganlarınsa kurbanlara yakın mesafeden ateş açtığı görülüyor.

İsrail emniyet sözcüsü Micky Rosenfeld, aylardır Telaviv’de sivilleri, hatta polisleri hedef alan saldırılar olmadığına dikkati çekerek, terör eylemi hazırlığı yapıldığı yönünde somut bir istihbarata da sahip olmadıklarını söyledi. Bununla birlikte Rosenfeld saldırganların bölgeye nasıl sızdıklarını soruşturduklarını sözlerine ekledi.

İsrail’de dokuz aydır sivilleri ya da polisleri hedef alan saldırılar yaşanmıyordu. Ancak İsrail’in Doğu Kudüs’te hem Müslümanlar, hem de Yahudiler için kutsal olan bir bölgeye el koymayı planladığı yönündeki iddialar şiddet olaylarını yeniden tırmandırma eğilimine soktu.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG